Suomen kovin ja nopein isku 2008

15.1.2008

27. - 28.1. etsitään Suomen kamppailulajien kovalyöntisintä ja nopeinta miestä ja naista!

Suomen Nyrkkeilyliiton
SUOMEN KOVIN ISKU ja SUOMEN NOPEIN ISKU-KILPAILUT 2008

KILPAILUKUTSU

NYT ETSITÄÄN SUOMEN KAMPPAILULAJIEN KOVALYÖNTISINTÄ JA NOPEINTA MIESTÄ JA NAISTA

Aika              27. – 28.01.2008
Paikka          Töölön Kisahalli, Helsinki

Aikataulu

Sunnuntai 27.01.2008
13.00-15.00    Alkukarsinta
18.00-20.00    Alkukarsinta
Alkukarsintoihin voi osallistua molemmissa kilpailutilaisuuksissa vapaavalintaisena ajankohtana. Samaan aikaan paikalla on Miesten SM-nyrkkeilyjen välierät.

Maanantai 28.01.2008
18.30             Finaalit ja palkintojenjaot, Nyrkkeilyn SM-finaalien ottelutauoilla

Sarjat

ISKUVOIMA
Miehet, paras tulos
Miehet, paras painoon suhteutettu tulos
Naiset, paras tulos
Naiset, paras painoon suhteutettu tulos

ISKUNOPEUS
Miehet
Naiset

Säännöistä

  1. Kilpailujen osallistumisoikeus on kaikilla Suomen kansalaisilla tai vähintään vuoden maassa asuneilla ulkomaalaisilla. Kaikkien kamppailulajien amatöörit ja ammattilaiset voivat siis osallistua. Kilpailutoimitsija voi evätä osallistumisoikeuden, mikäli osallistumisen katsottaisiin olevan urheilijalle tai Suomen Nyrkkeilyliitolle mahdollisesti haitallista. 
  2. Nyrkkeilyn miesten SM 2008-kilpailujen osallistujilla on 1 vapaa osallistuminen karsintoihin sekä iskuvoimassa, että iskunopeudessa. Muiden tulee suorittaa osallistumismaksu 10 Euroa joka oikeuttaa yhteen molempien kilpailuluokkien suoritukseen, joka oikeuttaa myös Nyrkkeilyn SM-kilpailujen sunnuntain ottelujen seuraamiseen. Uudella 5 Euron osallistumismaksulla on mahdollisuus uuteen alkukarsintasuoritukseen. Yksi henkilö saa suorittaa korkeintaan kolme alkukarsintasuoritusta. 
  3. Kilpailijoille suositellaan voimassa olevaa SNL kilpailu-lisenssiä. Henkilöt, jotka osallistuvat ilman kyseistä lisenssiä, osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan. Kilpailuissa on loukkaantumisvaara.
  4. Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu suoritetaan kilpailupaikalla alkukarsintojen aikana. Kilpailijoiden tulee esittää todistus henkilöllisyydestään. 
  5. Finaaleihin sunnuntaina pääsee korkeintaan neljä kilpailijaa sarjassaan. Sarjoittain kolme parasta palkitaan. Finaaleihin päässeille ilmoitetaan tuloksista sunnuntain kilpailujen päätyttyä.

Säännöt ovat nähtävillä alkukarsintojen aikana. Kilpailu toteutetaan säkkimittausjärjestelmällä yhden lyönnin voiman perusteella (Iskuvoima) ja lyhyen aikarajatun sarjan lyöntien määrän (Iskunopeus) perusteella. Molemmissa kilpaillaan sekä absoluuttisessa paremmuudessa, että painon mukaan skaalatussa tuloksessa, joten kaiken painoisilla urheilijoilla on mahdollisuus menestyä. Kilpailumuoto on nyrkkeilysäkin lyönti. Mittalaite on liikuntatieteelliseen käyttöön suunniteltu lyöntivoiman ja –nopeuden mittaukseen tarkoitettu laite.

Otteluasu ja varusteet

Kilpailuasu on vapaa kilpailutoimitsijoiden hyväksymä asu. Paikalla on lyöntikäsineet. Käsisiteitä  tai käsien teippausta suositellaan.

Tiedustelut

Suomen Nyrkkeilyliitto, puh 09-3481 2304, 09-3481 2355
Janne Saarikko, puh 050-3853057, janne.saarikko at welho.com

SUOMEN NYRKKEILYLIITTO RY
Matti Hietanen, Toiminnanjohtaja
Janne Saarikko, Kilpailunjohtaja