WAKO:n light-contact säännöt SPNL:n alaisissa kilpailuissa

14.10.2008

Suomen potkunyrkkeilyliitto on päättänyt ottaa kansallisesti käyttöön kansainvälisen lajiliiton World Association of Kickboxing Organizations WAKO:n light-contact säännöt kaikissa sen alaisissa kilpailuissa.

Säännöt astuvat voimaan välittömästi ja ne ovat toistaiseksi nähtävänä vain englanninkielisenä wakoweb.com, mutta ne tullaan syksyn aikana kääntämään myös suomeksi, jonka jälkeen käännös on luettavissa ja tulostettavissa liiton kilpailusäännöissä.

 

Olennaisimmat sääntömuutokset koskevat ottelualuetta sekä painoluokkia, joiden kohdalla tullaan sallimaan kuluvan syksyn kilpailuissa poikkeamia. Esim. Porissa 25.10. järjestettävissä kilpailuissa on vanhat full contact sarjan painoluokat käytössä myös light contact sarjoissa. Muita syksyn kilpailuja koskevat uudet painoluokat light contact ottelumuodossa ovat nähtävillä em. WAKO:n internetsivuilla kohdassa General Rules of Tatami Sports 7.1.1.

Kilpailut otellaan ensisijaisesti  tatamilla, mutta ns. siirtymäaikana (syksy 2008) voidaan myös kehää käyttää ottelemiseen. Siirtymäajan jälkeen vuonna 2009 käydään kaikki light contact ottelut tatamilla.

Light contact ottelumuotoa tullaan tulevaisuudessa viemään eteenpäin omana lajimuotona toivomuksena saada lisää harrastajia ja kilpailijoita myös ns. perinteisten kehälajien ulkopuolelta.

Tuomarikoulutusta asiaan liittyen tullaan järjestämään syksyn ja alkutalven aikana.