Toni Hämäläisen leiri Jyväskylässä

11.4.2011

Leiriläiset yhteiskuvassa.
Leiriläiset yhteiskuvassa.
Matti Saikkonen treenin jälkeen. Takana Teijo Ukkonen venyttelee.
Matti Saikkonen treenin jälkeen. Takana Teijo Ukkonen venyttelee.
Toni Hämäläinen opettaa.
Toni Hämäläinen opettaa.
Joonas Tikkanen poimii Antti Sariolan potkun.
Joonas Tikkanen poimii Antti Sariolan potkun.

Toni Hämäläinen ohjasi viikonloppuna 9.-10.4.2011 leirin Jyväskylässä. Leirin aiheena oli K1-tekniikka.

Ottelu-urallaan Toni tunnettiin ennenkaikkea hyvänä kuittajana ja erityisesti potkulla tapahtunut kuittaus vastustajan hyökkäykseen oli miehen erikoisalaa. Ei siis ollutkaan yllätys, että valtaosa leirin harjoituksista käsittelikin vastustajan hyökkäyksen kuittaamista joko alapotkuin tai polvitekniikoin. Lauantaina keskityttiin lähinnä lyöntihyökkäysten käsittelyyn ja sunnuntaina oli potkujen vuoro.

Leirillä oli yhteensä noin kolmisenkymmentä harjoittelijaa ja isäntäseura Jigotai Kickboxingin lisäksi edustettuina olivat ainakin Suonenjoki ja Vaasa. Leirillä harjoitteli myös Jigotai Kickboxingin kilparyhmään kuuluva 17-vuotias Matti Saikkonen, joka suoritti leirin yhteydessä oranssin vyön.

- Pidin leiristä, vaikka mitään erityistä uutta tekniikkaa ei tullutkaan. Parhaalta tuntui tekniikka, jossa kaverin lyönti väistettiin ja kuitattiin alapotkulla. sitä voisi käyttää ottelussakin, Matti kertoo. Ottelu-uran aloitusta nuorukainen suunnittelee lähinnä ensi syksylle. - Jos itseluottamus riittää, hän täydentää.

Leiriläiset opettelivat K1-tekniikkaa kovalla innolla ja Jigotai Kickboxingilta onkin tulossa vahva edustus SM-kisoissa nyt ensimmäistä kertaa mukana olevaan K1-sarjaan. Leiriltä kisakuntoa hakivat myös Jigotain päävalmentaja ja menestynein ottelija Teijo Ukkonen sekä Wasa FightSportin Antti Sariola, jotka edustavat Suomea Itävallan World Cupissa tulevana viikonloppuna.