Leif Stenius ohjasi kevätleirin Turussa

2.6.2011

Lepa opettaa alapotkun torjuntaa.
Lepa opettaa alapotkun torjuntaa.
Polvipotku.
Polvipotku.
Ohjajakoulutus käynnissä.
Ohjajakoulutus käynnissä.
Amerikantekniikkaa.
Amerikantekniikkaa.
Amerikantekniikka jatkuu.
Amerikantekniikka jatkuu.

Potkunyrkkeilyliiton kevätleiri pidettiin toukokuun viimeisenä viikonloppuna Turussa.

Järjestelyvastuun oli reippaasti ottanut Potkunyrkkeilyliiton tuorein jäsenseura Turun Ju-jutsuseura. TJJS:n uusi sali tarjosikin erinomaiset puitteet leirille, vaikka oli vielä hieman keskeneräinen. Valmistuessaan mm. yli 700 neliön tatamitilan sisältävä sali tulee olemaan puitteiltaan yksi Suomen parhaista ellei jopa paras.

Leirin vetäjäksi oli kutsuttu Kickboxing Teamin oululainen Leif ”Lepa” Stenius 2.dan. Turun suunnalla on perinteisesti painotettu yläpotkutyyliin, mutta nyt oli aika laajentaa osaamista ja leirin aiheena olivatkin alapotku- ja K1-tekniikka. Tuoreen seuran osallistujamäärä jäi suhteellisen pieneksi ja leiriläisiä oli yhteensä parisenkymmentä. Turun Ju-Jutsuseuran lisäksi osallistujia oli kuitenkin ainakin Helsingin Ju-jutsuklubilta, Wasa FightSportista, Kickboxing Teamista, Pori Fight Clubista ja Lahden Kamppailulajikeskuksesta. Osittain leirin vähäistä osallistujamäärää selittänee myös kilpailukauden loppuun sijoittunut järjestämisajankohta.

Leirin ensimmäinen päivä keskityttiin kokonaan alapotkukombinaatioihin ja alapotkujen torjuntoihin. Koska parhaillaan vietetään jo peruskuntokautta, toistomäärät olivat suuria ja harjoituserät pitkiä. Sunnuntaina alapotkut olivat edelleen mukana kuvioissa, mutta Lepa lisäsi joukkoon myös polvipotkuja. Leirin viimeinen harjoitus poikkesi muista ja sen alkuun harjoiteltiin tehtäväsparrina puolen tunnin setti lähiottelua lyönnein ja pyyhkäisyin. Leirin lopuksi Lepa opetti vielä erikoisutena ”amerikantekniikkaa” eli kiertolyönti-kiertopotku-kombinaation, joka toisilla toimi paremmin kuin toisilla.

Leirin ohessa Lepa piti myös seuraohjaajakoulutuksen, jossa leivottiin kahdeksan uutta ohjaajaa. Turun ju-jutsuseuran lisäksi ohjaajakoulutuksen osallistujia oli Pori Fight Clubista ja Lahden Kamppailulajikeskuksesta. Koulutuksessa käytiin läpi ensisijassa harjoitusten vetotekniikkaa mutta sivuttiin myös ottelijoiden valmentamista.

On hienoa, että uudet jäsenseurat ryhtyvät heti aktiiviseen toimintaan ja kantavat valtakunnallisten tapahtumien järjestelyvastuuta. Turun Ju-jutsuseuran potkunyrkkeilyn tulevaisuus näyttääkin uuden opin myötä valoisalta.