Petteri Maunu ohjasi nuorisoleirin Espoossa

29.7.2012


Potkunyrkkeilyliiton nuorisoleiri kokosi 28.-29.7. lajin taitajia Suomen Kamppailuopistolle yhdeksästä seurasta aina Vaasaa ja Suonenjokea myöten.

Petteri Maunun ohjaamalla kaksipäiväisellä leirillä oli tavanomaisesta harjoittelusta poiketen myös teoriaosuuksia. Lauantain teoria-aiheena oli potkunyrkkeilyn kausiharjoittelu ja sunnuntain workshopin teemana oli videoanalyysin hyödyntäminen. Harjoituksissa keskityttiin ihan perusteisiin sekä parin kombinaation yhdistämiseen erilaisiin ottelutilanteisiin.

Leirillä oli harjoittelijoita vielä kilpailemista suunnittelevista aina kokeneisiin kehäkettuihin saakka. Espoon Kehähaiden nuorten euroopanmestari Matias Paulamäki sai harjoituskaverikseen moninkertaisen arvokisamitalistin Jarkko Jussilan ja lauantain sparriharjoituksiin osallistui myös vuoden 1999 maailmanmestari Pasi Rantala. Hallitseva miesten SM-1 Pyry Kujala puolestaan osallistui sunnuntain harjoituksiin, joten leirillä nähtiin varsin taitaviakin lajisuorituksia.

Mitä leiristä jäi mieleen? Tässä leiriläisten päällimmäisiä ajatuksia:

- Teknis-taktiset osiot olivat hyviä, näitä lisää leireille
- Ajatustenvaihtoa eri seurojen kilpailijoiden ja harrastajien kesken pidettiin tärkeänä
- Teoriaosuudet olivat hyvät, niitä voisi olla jatkossa suurleireilläkin
- Liikkumisen tärkeys
- Kausiajattelun hyödyntäminen
- Yksittäisen harjoituskerran ja -viikon painopisteiden asettaminen
- Rajallisellakin määrällä tekniikoita ja kombinaatioita voi pärjätä, kun hallitsee ne kunnolla ja osaa soveltaa niitä eri tilanteisiin
- Videoanalyysin hyödyntäminen
- Keskittyminen omaan tekemiseen
- Hyvä, kun pääsi sparraamaan muiden seurojen potkunyrkkeilijöiden kanssa