Potkunyrkkeilyliiton Kesäleiri Hämeenlinnassa

5.9.2012

Leiriläisiä
Leiriläisiä
Jarno Nurminen
Jarno Nurminen
Uudet mustat vyöt Juha Kuronen ja Tiina Reinikainen
Uudet mustat vyöt Juha Kuronen ja Tiina Reinikainen
Matias paulamäki (vas.) ja Niklas Wallin sparraavat
Matias paulamäki (vas.) ja Niklas Wallin sparraavat

Potkunyrkkeilyliiton kesäleiri 1.-2.9. sai yllättävän käänteen, kun vetäjäksi sovittu Ernesto Hoost ei saapunutkaan paikalle. Tilannetta paikattiin kotimaisin voimin ja jokaisen harjoituksen veti eri ohjaaja.

Ernesto Hoostin poisjäännistä huolimatta leiri oli erittäin suosittu ja Hämeenlinnan Luolaan saapui yhteensä noin 120 potkunyrkkeilijää taitojaan hiomaan.

Lauantain ensimmäiset harjoitukset veti Kushin-Kanin päävalmentaja Anna-Leena Riekkola. Harjoituksissa käytiin läpi perustekniikkaa rivissä ilmaan harjoitellen ja lyöntipotkukombinaatioita parin kanssa. Iltapäivän harjoituksista puolestaan vastasi Vantaan Kamppailukeskuksen Pasi Rantala, joka opetti K1-tekniikoita ja vastustajan hyökkäyslinjalta poistumista.

Lauantaina pidettiin myös vyökokeet, joissa Hyvinkään Shudokanin Juha Kuronen ja Vantaan Kamppailukeskuksen Tiina Reinikainen suorittivat mustan vyön. Lisäksi suoritettiin runsaasti värivöitä keltaisesta ruskeaan.

Sunnuntain aamuharjoitukset veti Lappeenrannan Thai-Kickboxing Clubin Teppo Laine. Harjoituksen teemana oli eri korkeuksille suunnattujen potkujen torjuminen ja väistämänen sekä kuittaaminen omalla tekniikalla vastaan. Leirin viimeisistä harjoituksista vastasi Jarno Nurminen, joka veti välineharjoituksen omaiset treenit, joissa yhdistltliin potkunyrkkeilyn perusasioita, kuten suoria ja kiertopotkuja vaikeampiin tekniikoihin, kuten takapotkuun ja kirvespotkuun.

Sunnuntain treenien ohessa pidettiin myös sparritilaisuus nurten MM-kisoihin valmistautuvalle Espoon Kehähaiden Matias Paulamäelle, jonka sparrareina toimivat Wasa FightSportin Jarkko Jussila ja Niklas Wallin.

Alkuperäisen ohjaajan poisjäännistä huolimatta kesäleiristä saatiin innokkaiden ohjaajien ja harjoittelijoiden ansiosta hieno ja monipuolinen kokonaisuus.