EM-kisat Espanjassa (päivitetty 24.10.)

19.10.2014

Joukkueen yhteiskuva
Joukkueen yhteiskuva
Kisajuliste
Kisajuliste

Espanjan Bilbaossa 18.-26.10. pidettäviin EM-kisoihin osallistuu Suomesta 8 ottelijan joukkue.

Suomalaiset saapuivat paikan päälle lauantaina 18.10. ja pääsivät ensimmäisenä joukkueena ilmoittautumaan. Kaikki suomalaiset läpäisivät myös  vaa'an ongelmitta. Maajoukkuevalmentaja Pasi Rantala kommentoi joukkueensa mahdollisuuksia:

- Moni iso potkunyrkkeilymaa on saanut isoja sponsseja ja päässyt hyödyntämään niitä pitkien leirien muodossa. Mutta kyllä me hanttiin laitetaan ja mitaleita odotan. Minkä värisiä, sitä en rupea arvailemaan.

Luottamukseen onkin syytä, koska joukkueessa on mukana puolustava Euroopan mestari Maria Singh sekä moninkertainen arvokisamitalisti Camilla Viksten. Myös Hanne Lauslehto, Jenna Puurunen ja Erika Rinne ovat osoittaneet iskukykyään World Cup -turnausvoitoillaan viime keväänä.

EM-kisojen ottelut alkavat tiistaina ja lohkot arvotaan maanantaina. Artikkelia päivitetään kisojen ajan.

Suomen joukkue:

Naiset:

FC -52kg Hanne Lauslehto JÄKK

LK -52kg Maria Singh VKK

K1 -56kg Erika Rinne LKBC

FC -60kg Jenna Puurunen JÄKK

LK -60kg Camilla Viksten VKK

LK -65kg Kaisa Musikka VKK

Miehet:

LK -60kg Korede Lawrence VKK

K1 -75kg Joel Puranen KBT

Huoltajat:

Pasi Rantala

Juha Saurama

Tuomari:

Sami Savo

 

Päivitys 20.10.

Poolit arvottiin maanantaina. Ottelut alkavat tiistaina, jolloin ainoana suomalaisena kehässä on Joel "Jopo" Puranen sarjassa K1 -75kg. Jopon vastustajaksi asettuu Valko-Venäjän Dzmitry Baranau. Muut suomalaiset ottelevat keskiviikkona. Poolit kokonaisuudessaan löytyvät WAKO:n internetsivuilta: http://www.wakoweb.com/en/news/bilbao-ec-all-pools-and-program-21102014/372be489-f57b-4dfd-9eda-fb1c5afddcca

Erika Rinteen vastustaja on Itävallan Christin Fiedler. Korede Lawrencen vastustaja tulee ottelusta Italia vs. Ranska. Hallitseva Euroopan mestari Maria Singh saa vastaansa voittajan ottelusta Italia vs. Kroatia. Camilla Vikstenin vastustaja on ranskalainen Stephanie Ducastel. Kaisa Musikka saa vastaansa Venäjän Olga Stavrovan. Hanne Lauslehto puolestaan kohtaa Ranskan Marine Liewrouxin ja Jenna Puurunen Turkin Sumeyye Barbarosin.

 

Päivitys 21.10.

Joel Puranen hävisi avauskierroksen ottelunsa Valko-Venäjän Dzmitry Baranaulle pistein 3-0. Joelin sijoitus 9.-16. Muut suomalaiset aloittavat ottelunsa keskiviikkona.

Tulokset:

K1 -75kg Dzmitry Baranau (BLR) vs. Joel Puranen KBT, 3-0

 

Päivitys 22.10.

Camilla Viksten ja Erika Rinne kumpikin voittivat alkukierroksen ottelunsa pistein 3-0 ja etenivät perjantaina käytäviin semifinaaleihin. Kaisa Musikka ja Korede Lawrence puolestaan karsiutuivat jatkosta. Molempien sijoitus oli 5.-8. Torstaina kehään astuvat suomalaisista Hanne Lauslehto ja Jenna Puurunen, Maria Singhin kisaurakka alkaa perjantaina.

Tulokset:

K1 -56kg Erika Rinne LKBC vs. Christin Fiedler (AUT), 3-0

LK -60kg Camilla Viksten VKK vs. Stephanie Ducastel (FRA), 3-0

LK -60kg Julien Come (FRA) vs. Korede Lawrence VKK, 3-0

LK -65kg Olga Stavrova (RUS) vs. Kaisa Musikka VKK, 3-0

 

Päivitys 23.10.

Torstain ottelut sujuivat suomalaisittain hyvin kun sekä Hanne Lauslehto että Jenna Puurunen ottivat vastustajistaan 3-0 voitot ja etenivät perjantain välieriin. Hanne kohtaa huomenna Slovakian Zuzana Gabovan ja Jenna Venäjän Lilia Sharapovan. Erika Rinteen huominen vastustaja on myös venäläinen Anzhela Takhirova. Camilla Viksten kohtaa Puolan Marta Waliczekin ja Maria Singh Kroatian Izidora Kovacevicin.

Tulokset:

FC -52kg Hanne Lauslehto JÄKK vs. Marine Liewroux (FRA), 3-0

FC -60kg Jenna Puurunen JÄKK vs. Sumeyye Barbaros (TUR), 3-0

 

Päivitys 24.10.

Perjantaina peräti kolme suomalaista eteni EM-finaaliin, kun Maria Singh, Hanne Lauslehto ja Jenna Puurunen ottivat pistevoitot välieristä. Camilla Viksten ja Erika Rinne kokivat välierissä tappiot tiukkojen otteluiden jälkeen ja saivat hienosti EM-pronssia.

Lauantain finaaleissa suomalaisilla on vastassa kaksi venäläistä, kun Maria Singh kohtaa vuoden 2013 World Combat Gamesin voittajan Anna Poskrebyshevan ja Hanne Lauslehto Irina Parakhinan. Jenna Puurunen puolestaan kohtaa Norjan moninkertaisen maailman- ja euroopanmestarin Thea Therese Naessin. Maria Singhin ottelu valittiin Espanjan televisiossa näytettävään iltagaalaan.

Tulokset:

FC -52kg Hanne Lauslehto JÄKK vs. Zuzana Gabova (SVK), 3-0

LK -52kg Maria Singh VKK vs. Izidora Kovacevic (CRO), 3-0

K1 -56kg Anzhela Takhirova (RUS) vs. Erika Rinne LKBC, 3-0

FC -60kg Jenna Puurunen JÄKK vs. Lilia Sharapova (RUS), 3-0

LK -60kg Marta Waliczek(POL) vs. Camilla Viksten VKK, 2-1