K1 ja Low Kick MM-kisat Serbiassa (päivitetty 30.10.)

26.10.2015

MM-kisojen virallinen kisajuliste.
MM-kisojen virallinen kisajuliste.
Suomen joukkue. Valmentaja Pasi Rantala (vas.), Hanna Raatesalmi, Erika Rinne, Maria Singh ja Pirkka Suksi.
Suomen joukkue. Valmentaja Pasi Rantala (vas.), Hanna Raatesalmi, Erika Rinne, Maria Singh ja Pirkka Suksi.
Maria Singh ja Kroatian Eljana Pitesa
Maria Singh ja Kroatian Eljana Pitesa
Maria Singh ja Tunisian Alhem el Ghoul
Maria Singh ja Tunisian Alhem el Ghoul

K1 ja Low Kick -ottelumuotojen MM-kisat isketään Serbian Belgradissa 24.-31.10. Suomesta mukana on neljä ottelijaa.

Suomea edustavat Vantaan Kamppailukeskuksen Maria Singh (Low Kick -52kg) ja Hanna Raatesalmi (K1 -52kg), Lappeenrannan Kickboxing Clubin Erika Rinne (K1 -56kg) sekä Wasa 3 Rootsin Pirkka Suksi (K1 +91kg). Joukkueen valmentajana toimii Pasi Rantala ja tuomarina Sami Savo.

Kaikki suomalaisottelijat selvittivät vaa'an sunnuntaina ja pääsivät sarjoihinsa. Ensimmäiset ottelut ovat luvassa tiistaina 27.10. Maria Singh kohtaa Kroatian Eljana Pitesan, Erika Rinne Slovakian Veronika Petrkovan ja Pirkka Suksi Turkin Cihat Kepenekin. Hanna Raatesalmi kohtaa voittajan ottelusta Iso-Britannia - Marokko. Ottelut televisioidaan Serbiassa.

Kisojen etenemistä seurataan päivittäin.

 

Päivitys 27.10.

Suomen joukkueen taival alkoi mollivoittoisesti kun Pirkka Suksi ja Erika Rinne hävisivät avausottelunsa. Erikan ottelu päättyi tasapisteisiin ja ratkesi vasta tuomariäänestyksellä Slovakian Veronika Petrovkan hyväksi 2-1. Pirkka Suksi kohtasi runsaasti ammattilaiskehiä kiertäneen Turkin Cihat Kepenekin. Pitkä turkkilainen hallitsi ottelun alkua mutta väsyi ja loppua kohti kamppailu kääntyi vaasalaisen hallinnaksi. Lopullinen piste-ero jäi kahteen pisteeseen Turkin hyväksi.

Tulokset (voittaja ensin.).

K1 +91kg Cihat Kepenek (TUR) vs. Pirkka Suksi W3R, 3-0

K1 -56kg Veronika Petrovka (SVK) vs. Erika Rinne LKBC, 2-1

 

Päivitys 28.10.

Keskiviikko oli suomalaisille välipäivä. Maria Singh ja Hanna Raatesalmi ottelevat torstaina. Hanna Raatesalmen vastustajaksi selvisi Marokon Mokarik Meriem.

Torstaiaamusta lähtien ottelut näytetään Youtubessa suorana lähetyksenä Voit seurata lähetystä täältä: https://www.youtube.com/watch?v=mNn8EaBXugo

Suomalaisotteluiden arvioitu alkamisaika on Marialla klo. 9:45 ja Hannalla klo 10:45 Suomen aikaa.

 

Päivitys 29.10.

Vantaan Kamppailukeskuksen vuoden 2012 Euroopan mestari Maria Singh eteni tänään potkunyrkkeilyn MM-semifinaaliin kukistamalla Kroatian Eljana Pitesan. Myös vantaalainen Hanna Raatesalmi karsiutui alkuottelussa Marokon Mokarik Meriemiä vastaan.

Joukkueen valmentaja Pasi Rantala kertoo suojattiensa otteista:

- Maria otti todella järkevästi ja vastaiskuilla meni johtoon ensimmäisestä erästä lähtien. Toisessa erässä lisättiin hieman painetta vastustajalle ja saatiin lisättyä johtoa. Kolmannessa erässä kroaatti yritti vielä loppukiriä mutta törmäsi koko ajan Marian vahvaan puolustukseen ja hyviin vastahyökkäyksiin.

Hanna Raatesalmen marokkolainen vastustaja aloitti heti alusta kovaa ja otti reilun etumatkan. Jouduttiin takaa ajajiksi, mikä on aina huono kun toinen pääsee viiden osuman johtoon. Hyvin Raatesalmi yritti mutta vastustaja ei luopunut johdostaan ja vielä muutamalla osumalla kasvatti sitä.

 

Tulokset: (voittaja ensin)

LK -52kg Maria Singh VKK vs. Eljana Pitesa (CRO), 3-0

K1 -52kg Mokarik Meriem (MAR) vs. Hanna Raatesalmi VKK, 3-0

 

Päivitys 30.10.

Vantaan Kamppailukeskuksen Maria Singh iski itsensä potkunyrkkeilyn MM-finaaliin kukistamalla Tunisian Alhem el Ghoulin. Lauantain finaalissa Singhia vastaan asettuu Serbian Saida Bukvic joka tiputti jatkossa ennakkosuosikkina kisoihin lähteneen Venäjän Anna Poskrebyshevan. Valmentaja Pasi Rantala kertoo semifinaaliottelusta:

- Lähettiin samalla taktiikalla kuin edelliseen otteluun, hyvä suojaus ja kovat vastahyökkäykset. Ensimmäisen erän jälkeen johdettiin tiukasti. Toisessa erässä tunisialainen nosti tempoa joten tehtiin sama myös itse ja,päästiin muutaman osuman johtoon. Kolmas erä alkoi kovalla vastustajan prässillä mutta Marian puolustus kesti ja kaveri alkoi hieman väsyä. Tiukkaa vääntöä mutta meille tuli 3-0.

Tulokset: (voittaja ensin)

LK -52kg Maria Singh VKK vs. Alhem el Ghoul (TUN), 3-0