Akseli Saurama turnausvoittoon Venäjällä

10.12.2016


Akseli Saurama iski historiallisen turnausvoiton Pietarissa ja valittiin kisojen parhaaksi A-junioriksi.

Järvenpään Kehäkarhujen Akseli Saurama ja Anton Poropudas saivat poikkeuksellisesti henkilökohtaisen kutsun Pietariin venäjänmestaruuskisojen karsintaturnaukseen. Vastaavan kutsun on saanut vain kolme Kazakstanin ottelijaa.

Akselin semifinaali oli kovavauhtinen ottelu, jossa Akselille laskettiin heti lukua ottelun alussa ja hän hävisi ensimmäisen erän. Toisessa erässä Akseli käänsi ottelun tasoihin hyvän paketin ja agressiivisen iskujen ansiosta, ja venäläinen väsyi iskettyään Akseliin hyvään suojaukseen. Kolmannessa erässä Akseli iski 2-1 voiton takimmaisella suoralla ja kiertopotkulla, jotka upposivat väsyneeseen vastustajaan.

Venäjän Zahar Napolskija iski välieräottelussa näyttävän 1. erän tyrmäysvoiton ja aloitti loppuottelun vauhdilla. Ensimmäinen erä meni venäläiselle. Toisen alussa Akseli Saurama pääsi iskemään oikean suoran leukaan ja heti perään oikean jalankiertopotkun kylkeen. Napolvskijan vauhti hyytyi ja erän lopussa Akseli kuroi piste eron kiinni. Kolmas erä oli Akselin yhteen maaliin iskua ja potkua, kun venäläinen ei pysynyt Akselin kovassa prässissä mukana. Voitto Akselille 3-0.

B-junioreissa otellut Anton Poropudas karsiutui ensimmäisen kierroksen ottelussa. Ottelu oli tasainen mutta meni ansaitusti venäläiskulmaan pienellä piste-erolla.

Kilpailujen järjestelyt toimivat erinomaisesti ja nuorten taso oli todella hyvä. Ottelijoita oli yhteensä 440 ja kisat käytiin kahdessa kehässä. Ottelumuotoina olivat Full Contact ja Light Contact, joka käytiin myös kehässä. Muut kehäottelumuodot otellaan omassa turnauksessaan.

 

Tulokset: (voittaja ensin)

FC A-71kg Akseli Saurama FIN vs Viktor Boljakov RUS, 2-1

FC A-71kg Akseli Saurama FIN vs Zahar Napolskija RUS, 3-0

FC B-57kg Vladisav Guzij RUS vs Anton Poropudas FIN, 3-0.