Antidoping

Suomen antidopingsäännöstö on tullut voimaan 1.1.2004. Tätä antidopingsäännöstöä noudatetaan koko suomalaisessa järjestäytyneessä urheilussa. Sen piiriin kuuluvat VALO:n jäsenet, valtionavustuksia saavat valtakunnalliset liikuntajärjestöt ja niiden jäsenet sekä kilpailutoimintaan osallistuvat urheilijat. Säännöstö mahdollistaa sen noudattamiseen sitoutettujen urheilijoiden testaamisen missä ja milloin tahansa.

Suomen Potkunyrkkeilyliiton antidopingohjelman löydät materiaalisalkusta

SUOMEN ANTIDOPINGTOIMIKUNTA

Myös Suomen Potkunyrkkeilyliiton kilpailuissa on ollut ja tulee olemaan dopingtestejä. Tutustu Suomen Antidopingtoimikunnan ohjeisiin ja muista lääkärissä käydessäsi kertoa olevasi kilpaurheilija.

Lue lisää ADT:n sivuilta: Kielletyt lääkeaineet ja menetelmät urheilussa

 

DOPINGLINKKI
Dopinglinkki on internetpohjainen, viranomaisten ylläpitämä ja lääketieteelliseen osaamiseen perustuva informaatio- ja neuvontapalvelu dopingaineista. Palvelun tavoitteena on dopingaineiden käytön ja aineiden käytöstä aiheutuvien terveydellisten haittojen vähentäminen valistusta lisäämällä. Palvelun ovat toteuttaneet yhteistyössä A-klinikkasäätiö sekä Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry. Palvelun rahoituksesta vastaavat opetusministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö.

Dopinglinkki.fi