World Combat Games 2010 Peking, Kiina

Tapahtuma oli Kansainvälisten lajiliittojen kattojärjestön Sport Accordin organisoima kamppailulajien suurtapahtuma.

Kilpailuun World Association of Kickboxing Organizations (WAKO) oli kutsunut vain 2009 maailmanmestaruus mitalistit. Oman säväyksensä tapahtumiin toi isäntämaa Kiina, joka uutena WAKO:n jäsenmaana sai mukaan sarjoihin yhteensä kuusi ”villiä korttia”.
 
Suomen joukkue (ottelijat Jarkko Jussila, Miika Lumilampi, valmentaja Pasi Rantala ja Tuomari Sami Savo) saapui Kiinaan 30.8 maanantaina aikaisin aamulla. Ensimmäinen päivä meni lepäillessä ja aikaeroa tasoitellessa. Pari seuraavaa päivää olikin tutustumista ympäristöön ja kulttuuriin, jota paikka tarjosi runsaasti. Joukkueessa vallitsi hyvä henki ja kaikki oli motivoituneita tulevaan taistoon.
Torstaiaamu 2.9 alkoi punnituksella, joka meni Jarkolta ja Miikalta suunnitelmien mukaan. Päivä oli rauhallinen ja odottava.
 
Ensimmäinen varsinainen kilpailupäivä koitti perjantaina ja aamiaisen jälkeen lähdettiin bussisaattueessa kohti 2008 Olympia areenaa. Lukemattomat poliisit sulkivat tietä saattueen kulkiessa pitkin Pekingin teitä. Noin puolen tunnin matkan jälkeen olimme kilpailupaikalla. Aikataulut pitivät kaikilta osin, koska jo pelkästään Kiinan televisio, jonka kisalähetyksellä oli lähes 300 miljoonaa katsojaa ympäri maailman, vaati, että lähetysajat pitävät.
 
Lyhyet kommentit ja kilpailuiden tulokset:
 
Fullcontact -67 kg Miehet
CHN - YANG Jian Ping vs
FIN - JUSSILA Jarkko             1 : 2
 
Jarkko Jussilalla oli kilpailuiden toinen ottelu. Vastaan asettui Kiinan oma poika Jian Ping Yang. Kiinalainen potki hyvin ja pysyi Jarkon hurjassa kyydissä, vaikkakin, että Jarkko syttyi ensimmäiseen otteluun hieman tahmeasti. Yang tarjosikin tiukan vastuksen Jarkon voittaessa pistein 2-1.
 
Lowkick -81 kg Miehet
FIN - LUMILAMPI Miika vs
RUS - GUBAR Evgeny          0 : 3
 
Miika Lumilammen semifinaaliottelu oli nro 23 ja vastustaja Evgeny Gubar edusti huippukovaa Venajän maajoukkuetta. Miika taisteli erittäin tasaisesti aivan viimeisille sekunneille asti ollen pari sekuntia ennen loppua yhdellä osumapisteellä tappiolla 2-1. Gubar nyrkkeili erinomaisesti, mutta Suomalainen vastasi samalla mitalla pystyen ottamaan liikettä pois myös kovilla alapotkuilla. Taktiikka petti hieman 3.erän loppupuolella kun kovavauhtisen ottelun väsymys alkoi näkyä. Ottelu päättyi lopulta 3-0 Suomalaisen hävitessä jokaisen tuomarin pisteissä vain yhdellä osumapisteellä. Gubar otti lopulta kultaa.
 
Fullcontact -67 kg
FIN - JUSSILA Jarkko vs
RUS - ZAYTSEV Oleg             0 : 3
 
Jarkolla oli vielä samana päivänä myös semifinaali, joka oli kilpailujen 36 ottelu. Vastaan tuli kova Venäläinen Oleg Zaytsev. Jarkko potki ja liikkui hyvin, mutta erityisesti Zaytsevin taitava lähiottelu oli myrkkyä Suomalaiselle. Zaytsev napsi pisteet ja voitti 3-0.
 
 Fullcontact -67 kg Miehet
KAZ - KADYRBEKOV Samat vs
FIN - JUSSILA Jarkko                    WO
 
Toinen kilpailupäivä ja päivän toinen ottelu, jossa oteltiin pronssista sarjassa fullcontact -67kg. Ja siinä Jarkko voitti Kazakstanin Samat Kadyrbekovin luovutuksella.
 
 Lowkick -81 kg Miehet
MRI - AGATHE Veejaye vs
FIN - LUMILAMPI Miika               1 : 2
 
Päivän 11. ja samalla sarjan lowkick -81kg pronssiotteluun lähti Miika Lumilampi hakemaan revanssia tämän kevään Unkarin maailmancupin finaalista. Tuolloin tiukan finaalin vei nimiinsä 2-1 Veejaye Agathe Mauritiukselta. Miika hallitsi ottelua hienokseltaan hyvällä liikkeellä, tarkoilla lyönneillä ja alapotkuilla. Miika sai hyvityksen keväiselle tappiolle ja voitti ottelun ansaitusti 2-1.
Kummallekin pronssia kamppailulajien Olympialaisissa, johon osallistuivat vain maailman potkunyrkkeilijöiden terävin kärki.
Onnittelut!
Allekirjoittanut tuomitsi Miikan sarjan finaalin kehässä ja piti Kiinan TV:n selostajille sääntöpalaverin sekä vastasi tuomarina yhdessä Tsekkiläisen ohjelmistosuunnittelijan kanssa TV:n ja netin katsojille reaaliaikaisesta tulospalvelusta.
Tästä on hyvä jatkaa kohti Ateenan euroopanmestaruuskilpailuja.
Hyvää alkavaa kautta toivoo koko joukkueen puolesta,
Sami Savo