Katsaus kuluneeseen vuoteen

Puheenjohtajan katsaus

Puheenjohtajan katsaus

Arvoisat potkunyrkkeilyn ystävät,

Kulunut vuosi on ollut monella tapaa menestyksekäs suomalaiselle potkunyrkkeilylle. Voitimme MM-kisoissa huikeasti kaksi kultaa, yhden hopean ja yhden pronssin. B-junioreiden EM-kisoista voitimme kultaa ja hopeaa. World Cupeissa voitimme kaikkiaan seitsemän kultamitalia, joista kuusi aikuisten sarjoissa. Olemme tehneet monta asiaa oikein saavuttaessamme pienillä resursseilla näin suuren tuloksen. Tulevaisuuden kannalta on erityisen ilahduttavaa, että myös suomalaiset juniorit ovat pärjänneet niin World Cupeissa kuin EM-kisoissakin.

Kuluneena vuonna on liiton leireille osallistunut ennätysmäärä harrastajia. Tästä iso kiitos kuuluu alueleireille, joita aloimme koordinoida keskitetysti tästä vuodesta alkaen. Huippu-urheilustrategiamme mukaisesti olemme verkostoituneet lajin huippuja tuottavien maiden kanssa. Tämä on näkynyt myös suurleirien ohjaajavalinnoissa, kun olemme viime aikoina saaneet ohjaajiksi mm. K1-ottelumuodon kolmen menestyneimmän maan päävalmentajat. Jatkoa seuraa helmikuun alussa, kun Serbian Miodrag Jotic tulee ohjaamaan talvileirin.

Liiton toiminnassa on panostettu osaaja- ja tekijäverkoston laajentamiseen ja aktivoimiseen. Toimintaa on jalkautettu valiokuntiin ja esimerkiksi tuomarivaliokunta on kouluttanut viimeisen vuoden aikana yli 30 uutta arvostelutuomaria. Graduointivaliokunta puolestaan lanseerasi päivitetyt vyökoesäännöt niin aikuisille kuin junioreillekin ja viestintävaliokunta on vienyt liiton viestintää aivan uudelle tasolle.

Koulutusvaliokunnan aherruksen myötä potkunyrkkeilyn ohjaaja- ja valmentajakoulutukset saivat kuluneena vuonna paljon kiinnostusta osakseen. Koulutusten suosiota on lisännyt liiton valinta panostaa puhtaasti lajimme ehdoilla suunniteltuihin ja toteutettuihin VOK-mallin koulutuksiin. Jatkamme tällä linjalla myös vuonna 2018.

Ilahduttavasti saimme tänä vuonna herätettyä henkiin Finnish Openin – peräti 15 vuoden hiljaiselon jälkeen. Finnish Open oli aikoinaan lajin kotimainen päätapahtuma, joka keräsi säännöllisesti osallistujia Venäjää, Norjaa, Ruotsia, Latviaa ja Viroa myöten. Nähtiinpä turnauksessa osallistujia peräti Puolaa ja Etelä-Afrikkaakin myöten. Menee varmasti oma aikansa päästä takaisin samaan asemaan, mutta on monellakin tapaa tärkeää järjestää vähintään yksi kansainvälinen turnaus Suomessa vuosittain.

Lajitoiminnan aktivoituminen on näkynyt myös lisenssimäärien kasvuna ja tämä lupaa hyvä valtionapujen kannalta. Harrastajamääriä kun on vaikea todistaa OKM:lle muulla kuin lisenssien määrällä.

Tästä on hyvä jatkaa. Menestyksekästä vuotta 2018!

Petteri Maunu, pj
Suomen Potkunyrkkeilyliitto ry