Lapset ja nuoret

Potkunyrkkeily on hyvä liikuntamuoto lapsille ja nuorille. Se kehittää kunnon ja motoriikan ohella sosiaalisia valmiuksia ja kasvattaa keskittymiskykyä, kärsivällisyyttä ja itseluottamusta.

Jokaisessa lapsessa asuu pieni kamppailija. Sen huomaa helposti vaikkapa koulun pihalla, kun lapset leikin tiimellyksessä ottavat mittaa toisistaan eri kamppailulajeja imitoiden.

Potkunyrkkeily sopii kaikenikäisille. Laji kehittää aerobista kuntoa, voimaa, koordinaatiota, reaktiokykyä, nopeutta ja ketteryyttä. Hyvin suunnitellulla tunnilla ei puurreta hampaat irvessä, vaan lajinomaiset harjoitteet tehdään ikätason mukaisesti ja liikkumisen riemusta nauttien.

Potkunyrkkeily kehittää sosiaalisia valmiuksia. Ryhmässä ja parin kanssa työskennellessä lapsi oppii tärkeitä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.  Tarkkojen ja johdonmukaisten sääntöjen avulla pidetään huolta kaikkien turvallisuudesta. Loukkaantumisia ja tapaturmia estetään ja vältetään jo harjoituksen rakennetta suunniteltaessa.

Potkunyrkkeilyssä painotetaan hyviä käytöstapoja. Lajin parissa lapsi oppii kunnioittamaan kaveria ja ohjaavia aikuisia. Hän oppii myös sen, että lyönnit ja potkut eivät koskaan kuulu muualle kuin salille. Laji kasvattaa keskittymiskykyä, kärsivällisyyttä ja itseluottamusta. Vyöjärjestelmä motivoi ja kannustaa kehittymään.

Tule mukaan iloisen ja kehittävän liikunnan pariin.  Täältä löydät kaikki suomalaiset potkunyrkkeilyseurat, joista monessa on omat ryhmät lapsille ja nuorille.