Antidoping

SUEK

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n tehtävänä on vahvistaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa eettisesti kestävää urheilukulttuuria. SUEK vastaa antidopingtoiminnan toimeenpanosta Suomessa.

Suomen antidopingsäännöstö

Suomen antidopingsäännöstö koskee koko suomalaista järjestäytynyttä urheilua. Säännöstö tuli voimaan 1.1.2015, ja se noudattaa WADAn Maailman antidopingsäännöstöä.

Suomen antidopingsäännöstön piiriin kuuluvat Suomessa rekisteröidyt urheilujärjestöt ja muut yhteisöt, jotka säännöissään tai SUEKin kanssa erikseen solmimallaan sopimuksella ovat sitoutuneet noudattamaan Suomen antidopingsäännöstöä ja edellä mainittujen tahojen jäsenet ja kilpailutoimintaan osallistuvat urheilijat sekä heidän tukihenkilönsä. Säännöstö mahdollistaa sen noudattamiseen sitoutettujen urheilijoiden testaamisen missä ja milloin tahansa.

Myös Suomen Potkunyrkkeilyliiton kilpailuissa on ollut ja tulee olemaan dopingtestejä. Tutustu Kielletyt lääkeaineet ja menetelmät urheilussa -ohjeisiin ja muista lääkärissä käydessäsi kertoa olevasi kilpaurheilija. Urheilija on aina itse vastuussa käyttämistään aineista, eikä tietämättömyys saa olla syy dopingrikkomukseen.

Suomen Potkunyrkkeilyliiton antidopingohjelma

Suomen Potkunyrkkeilyliiton laatiman antidopingohjelman löydät Materiaalipankista.

Hyödyllisiä linkkejä antidopingtoimintaan liittyen: