Reilu peli, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

Reilu Peli

Suomen Potkunyrkkeilyliitto noudattaa Reilu Peli -ohjelmaa ja sen suositusten mukaisia eettisesti kestävän urheilun arvoja.

Urheiluyhteisön Reilun Pelin ihanteet ja tavoitteet on koko urheiluyhteisöä sitova eettinen ohjeisto ja vastuullisuustyön perusta. Reilu peli sisältää viisi pääperiaatetta:

  • Jokaisen tasavertainen mahdollisuus liikuntaan ja urheiluun
  • Vastuu kasvatuksesta
  • Terveyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen
  • Rehellisyys ja oikeudenmukaisuus
  • Luonnon kunnioittaminen ja kestävään kehitykseen pyrkiminen

Lue lisää Reilu Peli -ohjelmasta tästä.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo

Suomen Potkunyrkkeilyliitto noudattaa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa kaikessa liiton alaisessa toiminnassa. Liiton hallitus vastaa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman päivittämisestä sekä seurannasta. Potkunyrkkeilyliiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman löydät tästä.

Et ole yksin -palvelu

Et ole yksin -tukipalvelu on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa. Hankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti.  Yhteyttä tukipalveluun voivat ottaa urheilijat, urheilijan vanhemmat/huoltajat, valmentajat, sekä urheiluseurojen tai lajiliittojen työntekijät ja vapaaehtoiset.