Erika Rinne ja Antti Rintanen voittivat kultaa Itävallan World Cupissa

Peräti seitsemän suomalaista potkunyrkkeilijää osallistui 20.-22.4. käytyyn Itävallan World Cupiin. Suomalaisottelijat voittivat kultaa niin kehässä kuin tatamillakin, kun Erika Rinne nousi ylimmälle palkintokorokkeelle Full Contactissa ja Antti Rintanen vei nimiinsä Light Contactin 79-kiloisten herruuden.

Hallitseva maailmanmestari Erika Rinne voitti Full Contactin 60-kiloisten puolivälierissä Unkarin Csilla Megyerin kaikin tuomariäänin. Erika hallitsi kehää ja napsi osumia terävillä hyökkäyksillään. Erika selvitti välierän Walk Overilla, kun norjalainen oli loukannut kylkensä. Rinne sai loppuottelussa vastaansa Slovakian pitkänhuiskean Lucia Cmarovan, joka piti ottelun tasapisteissä päätöserään saakka. Suomalainen löysi kuitenkin vielä yhden lisävaihteen ja napsi takakädellä ja vartalopotkuilla voittoon tarvittavan piste-eron.

Antti Rintanen voitti väkirikkaan Light Contactin 79-kiloisten kultaa ja kukisti finaalissa Unkarin nuorten EM- ja MM-pronssimitalisti Adam Bolfan kaikin tuomariäänin. Antti uurasti lisäksi myös Light Contactin 84-kiloisissa sekä Kick Lightin 79- ja 84-kiloisissa. Näistä paras sijoitus tuli Kick Lightin 84-kiloisista, joissa Antti sijoittui pronssille. Rintanen hallitsi otteluitaan etenkin hyvillä potkuillaan sekä etäisyydenhallinnalla.

Petra Hämälä voitti K1 70-kiloisten välierissä Ukrainan Uliana Mishchenkon kaikin tuomariäänin. Petra havitteli loppuottelussa revanssia viime syksyn Euroopan Cupista kohdatessaan Tsekin Lucie Mlejnkovan. Oululainen aloitti ottelun terävästi ja napsi ottelun ensimmäiset osumat. Kokenut tsekki nosti kuitenkin tempoa kamppailun edetessä ja vei voiton nimiinsä kaikin tuomariäänin. Mlejnkova on hallisteva MM-pronssimitalisti ja EM-hopeamitalisti.

Akseli Saurama kävi Full Contactin 71-kiloisten välierissä tiukan taiston Puolan Jakub Pokusan kanssa. Puolalainen viime vuoden MM-pronssimitalisti vei kaksi ensimmäistä erää nimiinä hyvällä liikkellä ja terävillä hyökkäyksillään. Saurama paransi otteitaan loppua kohden, mutta joutui räväkästä loppurutistuksestaan huolimatta taipumaan pistetappioon. Pokusa hävisi loppuottelussa pistein taitavalle ja eleettömästi iskeneelle Saksan Ruder Klemensille.

Tino Saarikangas sai K1 63,5-kiloisten puolivälierissä vastaansa Venäjän Alexander Lepikhovin. Moskovalainen vei kaksi ensimmäistä erää nimiinsä ja Tino voitti päätöserän. Espoolaisen loppukiri ei kuitenkaan riittänyt ja venäläinen voitti tasaisen ottelun kaikin tuomariäänin. Lepikhov tyrmäsi välierissä Italian Simone Lopezin ensimmäisessä erässä ja voitti loppuottelussa isäntämaan Matthias Semberan selkeällä pistevoitolla. Lepikhov on iskenyt 21-vuotiaaksi jo peräti 125 ottelua ja on voittanut kolmesti nuorten Euroopan-mestaruuden, kertaalleen nuorten MM-kultaa ja neljästi Venäjän mestaruuden.

Nuorten K1 57-kiloisten välierissä Alireza Aholami haastoi räväkästi Venäjän Anatoly Lilunia, mutta joutui taipumaan pistetappioon tiukan taiston päätteeksi. Lilun iski loppuottelussa pistevoiton Slovenian Janez Persoljasta.

Pauli Turunen kamppaili Light Contactissa ja Kick Lightissa 69- ja 74-kiloisissa, mutta karsiutui avausotteluissaan.

TULOKSET

Full Contact -60 kg
Erika Rinne JÄKK/FIN – Csilla Megyeri HUN 3-0
Erika Rinne JÄKK/FIN – Camilla Strøm NOR WO
Erika Rinne JÄKK/FIN – Lucia Cmarova SVK 3-0
* Rinne voitti kultaa

Full Contact -71 kg
Akseli Saurama JÄKK/FIN – Jakub Pokusa POL 0-3
* Saurama sijoittui pronssille

K1 -63,5 kg
Tino Saarikangas EKH/FIN – Alexander Lepikhov RUS 0-3
* Saarikangas sijoittui viidenneksi

K1 juniorit -57 kg
Alireza Aholami KBT/FIN – Anatoly Lilun RUS 0-3
* Aholami sijoittui pronssille

K1 -70 kg
Petra Hämälä KBT/FIN – Uliana Mishchenko UKR 3-0
Petra Hämälä KBT/FIN – Lucie Mlejnkova CZE 0-3
* Hämälä sijoittui hopealle

Light Contact -69 kg
Pauli Turunen JÄKK/FIN – Niklas Walter GER 0-3
* Turunen sijoittui yhdeksänneksi, Walter sijoittui viidenneksi

Light Contact -74 kg
Pauli Turunen JÄKK/FIN – Diego Horemans GER 0-3
* Horemans sijoittui yhdeksänneksi

Light Contact -79 kg
Antti Rintanen JÄKK/FIN – Karlik Marek SVK Walk Over
Antti Rintanen JÄKK/FIN – Damian Chillinski POL 3-0
Antti Rintanen JÄKK/FIN – Roberto Musti ITA 3-0
Antti Rintanen JÄKK/FIN – Adam Bolfan HUN 3-0
* Rintanen voitti kultaa

Light Contact -84 kg
Antti Rintanen JÄKK/FIN – Damian Chillinski POL 3-0
Antti Rintanen JÄKK/FIN – Martin Glinik AUT 0-3
* Rintanen sijoittui viidenneksi, Glinik voitti kultaa

Kick Light -69 kg
Pauli Turunen JÄKK/FIN – Akos Bolfan HUN 0-3
* Turunen sijottui yhdeksänneksi, Bolfan sijoittui pronssille

Kick Light -74 kg
Pauli Turunen JÄKK/FIN – Nikodem Bigus POL 0-3
* Turunen sijottui yhdeksänneksi, Bigus sijoittui pronssille

Kick Light -79 kg
Antti Rintanen JÄKK/FIN – Akos Kovacs HUN 3-0
Antti Rintanen JÄKK/FIN – Leon Lindemann GER 0-3
* Rintanen sijoittui viidenneksi, Lindemann sijoittui hopealle

Kick Light -84 kg
Antti Rintanen JÄKK/FIN – Lukasz Puczynski POL 2-0
Antti Rintanen JÄKK/FIN – Eryk Nieweglowski POL 0-3
* Rintanen sijoittui pronssille, Nieweglowski voitti kultaa