Italian World Cupista kaksi sarjavoittoa Suomeen!

Suomalaiset iskivät viikonloppuna Riminillä kauden viimeisessä World Cupissa viiden kilpailijan voimin. Ylimmälle palkintopallille nousivat Antti Rintanen ja Anton Poropudas. Suomalaismenestystä täydensivät Erika Rinteen, Akseli Sauraman ja Tino Saarikankaan hienot esitykset.

Järvenpään Kehäkarhujen Antti Rintanen voitti Light Contactin 79-kiloisten sarjan jo kevään kolmannessa World Cupissaan. Antti päihitti avausottelussan Italian Emnauele Di Fonzan 3-0 ja puolivälierissä kukistui Venäjän Aivar Gafurov (EM-3) niin ikään 3-0. Rintanen kävi välierissä tiukan taiston Venäjän Andrey Maksyutaa vastaan ja vei ottelun lopulta nimiinsä hajaäänin 2-1. Suomalainen otti loppuottelussa mittaa Italian Luca Padoanista (MM-2, EM-3) ja vei jännitysnäytelmän lopulta nimiinsä tuomariäänin 2-1.

Järvenpään Kehäkarhujen Anton Poropudas voitti kultaa A-junioreiden Full Contactin 60-kiloisissa. Anton selvitti ensimmäisen kierroksen vapaa-arvalla ja voitti välierissä tiukan taiston päätteeksi Ranskan Lucas Montagnen (EM-3) hajaäänin 2-1. Anton oli loppuottelussa omaa luokkaansa ja päihitti Ranskan David Kuqin kaikin tuomariäänin 3-0.

Järvenpään Kehäkarhujen Erika Rinne sai naisten Full Contactin 60-kiloisten välierissä vastaansa Norjan Camilla Strømin. Norjalainen pyrki horjuttamaan hallitsevaa maailmanmestaria pyyhkäsyillään, mutta suomalainen piti pintansa ja potki voittoon kaikin tuomariäänin. Erika sai loppuottelussa vastaansa Norjan Thea Therese Naessin. Thea oli kaksikosta tällä kertaa osuvaisempi ja vei finaalin nimiinsä yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Järvenpään Kehäkarhujen Akseli Saurama kohtasi miesten Full Contactin 71-kiloisten avausottelussaan Venäjän Jurii Konikovin (MM-2). Ottelu oli alusta loppuun vaudikas ja kovatasoinen, mutta Konikov vei tasaisen ottelun hiuksenhienosti nimiinsä. Konikov vei lopulta koko sarjan nimiinsä voittamalla loppuottelussa maanmiehensä Ilya Usachevin (EM-3).

Espoon Kehähaiden Tino Saarikangas sai miesten Full Contactin 67-kiloisten avausottelussaan vastaansa Venäjän Alexander Popovin (MM-2, EM-3). Kovatempoinen ottelu kulki tasapisteissä toisen erän puoliväliin saakka, mutta Popov sai muutaman osumapisteen suomalaista enemmän kamppailun jälkimmäisellä puoliskolla ja voitti ottelun kaikin tuomariäänin. Popov voitti turnauksessa jokaisen ottelunsa kaikin tuomariäänin ja palasi kotiin kultamitali kaulassaan.