Scandinavia Openista seitsemän sarjavoittoa Suomeen

Suomalaiset osallistuivat viikonloppuna Oslossa ennätyssuurella joukkueella kansainväliseen Scandinavia Openiin. Suomesta oli kilpailijoita kaikkiaan neljästä eri seurasta.

Koko Full Contactin marraskuisiin EM-kisoihin valittu kolmikko otteli menestyksekkäästi Scandinavia Openissa, kun Erika Rinne, Akseli Saurama ja Tino Saarikangas antoivat vakuuttavat näytöt kisakunnostaan.

Järvenpään Kehäkarhujen Erika Rinne kilpaili normaalia sarjaansa ylempänä Full Contactin 65-kiloisissa ja voitti kaikin tuomariäänin finaalivastustajansa Puolan Pola Rogalan. Erika löysi toistuvasti osumapaikat niin lyönneillään kuin potkuillaankin.

Järvenpään Kehäkarhujen Akseli Saurama iski vakuuttavasti Full Contactin 71-kiloisissa. Akseli kukisti välierissä Tanskan Nickolaj Vinogradov-Christensenin ja päihitti loppuottelussa Saksan Kian Golpiran. Akseli voitti molemmat ottelut 3-0 ja määräsi taidokkaasti tahdin molemmissa kamppailuissaan.

Espoon Kehähaiden Tino Saarikangas päihitti Full Contactin 67-kiloisten välierissä Puolan Rafal Nguyenin ja kukisti loppuottelussa kotikehän Truls Mathisenin. Tino voitti molemmat ottelunsa ansaitusti 3-0 ja napsi näyttäviä osumia etenkin takimmaisella suorallaan.

Jyväskylän Jigotain Essi Honkosen liikkuvainen ottelutyyli oli myrkkyä Norjan Else-Karin Bachille ja naisten K1-56-sarjan kultamitali matkasikin Keski-Suomeen vakuuttavasti kaikin tuomariäänin.

Kisoissa nähtiin myös Suomi-Suomi-taisto, kun Järvenpään Kehäkarhujen Aku-Pekka Saurama ja NHB Iisalmen Ville Korhonen ottivat toisistaan mittaa A-junioreiden K1-71-loppuottelussa. Saurama piti aloitteet itsellään ja vei ottelun nimiinsä 3-0.

NHB Iisalmen Kalle Ålander kohtasi Full Contactin A-junioreiden 67-kiloisten finaalissa Norjan Oscar Storvik Eriksenin. Kalle vei kovan taiston nimiinsä hajaäänin 2-1.

NHB Iisalmen Mikko Hyvärinen kilpaili Kick Lightissa miesten 74-kiloisissa ja voitti välierissä Norjan Fredrik Kristiansenin 3-0. Mikko oli liekeissä myös loppuottelussa, jossa hän päihitti Norjan Niklas Ebersteinin kolmannen erän keskeytyksellä.

NHB Iisalmen Hanna Heiskanen voitti Kick Lightin 55-kiloisten välierissä Norjan Helene Bjerke Fredriksenin Walk Overilla. Hanna sai loppuottelussa tunnustaa Norjan Sara Sörensenin vielä paremmakseen tuomariäänin 3-0.

Järvenpään Kehäkarhujen Henna Puolakanaho kävi Light Contactin B-junioreiden yli 70-kiloisissa tiukan taison Norjan Emma Issabelle Skolbekken-Ochmenkon kanssa. Tasainen ottelu päättyi lopulta kotikehän ottelijan voittoon hajaäänin 2-1.

Järvenpään Kehäkarhujen Aku Vauhkonen ei saanut vastustajaa A-junioreiden Light Contactin 57-kiloisten sarjassa.

Suomesta osallistui Scandinavia Openiin myös kolme tuomaria, kun Sami Savo, Jyri Lehtinen ja Jussi Maula ahersivat niin kehässä kuin tatamillakin.

TULOKSET:

Full Contact naiset -65 kg
Erika Rinne JÄKK – Pola Rogala POL 3-0

Full Contact miehet -67 kg
Tino Saarikangas EKH – Rafal Nguyen POL 3-0
Tino Saarikangas EKH – Truls Mathisen POL 3-0

Full Contact miehet -71 kg
Akseli Saurama JÄKK – Nickolaj Vinogradov-Christensen DEN 3-0
Akseli Saurama JÄKK – Kian Golpira GER 3-0

Full Contact A-juniorit -67 kg
Kalle Ålander NHB – Oscar Storvik Eriksen NOR 2-1

K1 naiset -56 kg
Essi Honkonen JKB – Else-Karin Bache NOR 3-0

K1 A-juniorit -71 kg
Aku-Pekka Saurama JÄKK – Ville Korhonen NHB 3-0

Light Contact B-juniorit +70 kg
Henna Puolakanaho JÄKK – Emma Issabelle Skolbekken-Ochmenko NOR 1-2

Light Contact A-juniorit -57 kg
Aku Vauhkonen JÄKK ei vastustajia

Kick Light naiset -55 kg
Hanna Heiskanen NHB – Helene Bjerke Fredriksen NOR WO
Hanna Heiskanen NHB – Sara Sörensen NOR 0-3

Kick Light miehet -74 kg
Mikko Hyvärinen NHB – Fredrik Kristiansen NOR 3-0
Mikko Hyvärinen NHB – Niklas Eberstein NOR RSC III