Roy Baker WAKOn puheenjohtajaksi

Irlantilainen Roy Baker on valittu lauantaina 2.2.2019 pidetyssä vaalikokouksessa WAKOn (World Association of Kickboxing Organizations) uudeksi puheenjohtajaksi.

Italian Milanossa pidetyssä kokouksessa oli läsnä edustajat 51 äänioikeutetusta kansallisesta potkunyrkkeilyliitosta. Äänestyksessä Bakeria vastassa oli Ukrainan Olga Pavlenko, kolmannen ehdokkaan Iranin Nasser Nasirin vetäydyttyä kisasta. Baker sai vaalissa vahvan mandaatin 47 äänellä. Äänistä kolme osoitettiin Pavlenkolle ja yksi oli tyhjä. Suomen Potkunyrkkeilyliitto antoi äänensä Bakerille ja liiton virallinen kokousedustaja oli hallituksen jäsen Timo Livistö.

Baker, 53, on potkunyrkkeilyn vanha maailman- ja euroopanmestari ja WAKO Euroopan sekä Irlannin kansallisen liiton puheenjohtaja. Baker on ensimmäinen irlantilainen Kansainvälisen olympiakomitean tunnustaman maailmanlaajuisen urheilujärjestön johdossa. Siviiliammatiltaan Baker toimii johtajana skotlantilaisessa energiayhtiössä SSC plc:ssä ja hänellä on rahoitus-, IT- sekä johtamisalan tutkinnot.

Uuden puheenjohtajan valinta tuli ajankohtaiseksi edellisen puheenjohtajan, serbialaisen urheiluhallinnon professori Boris Pelevicin (1956-2018) menehdyttyä lokakuussa.

Suomen Potkunyrkkeilyliitto onnittelee lämpimästi Roy Bakeria valinnasta ja odottaa aktiivista yhteistyötä potkunyrkkeilyn edistämiseksi!