Italian Bestfighter 2019: Jenna Puurunen ja Akseli Saurama sarjavoittoihin

Suomalaisittain Italiassa käydyt kauden päättäjäiskisat menivät hienosti: suomalaisottelijoille 2 sarjavoittoa, 1 hopea sekä 3 pronssia. Eniten suomalaisottelijoita nähtiin kehässä, Full Contact – otteluissa.

Järvenpään Kehäkarhujen Erika Rinne, joka kilpaili FC -60kg sarjassa, aloitti turnauksen vahvasti, ottaen 3-0 voiton norjalaisesta Dilek Celikistä. Erika kohtasi finaalissa Norjan Thea Therese Naessin. Norjalainen oli tällä kertaa vahvempi, Erikalle hopeamitali!

Järvenpään kehäkarhujen Jenna Puurunen, sarjanaan FC -65kg, kohtasi ensimmäisessä ottelussa Norjan Camilla Alida Strømin, ottaen voiton 3-0. Finaalissa Jenna sai vastaansa Saksan Natalie Zimmermannin, jonka voitti 2-1 tuomariäänin. Jenna ei ole tällä kilpailukaudella hävinnyt yhtäkään ottelua ja upea oli suoritus näissäkin kisoissa! Onnea!

Akseli Saurama (hänen seuransa niin ikään JäKK) otteli FC -71 kg sarjassa yhteensä kolme ottelua. Hän kohtasi ensimmäisessä ottelussa Italian Dani Denisin, josta otti voiton kaikin tuomariäänin. Seuraavaksi, myös lauantaina käydyssä ottelussa, vastassa oli venäläinen Kirill Vtjurin, jonka Akseli voitti myöskin puhtaasti. Sunnuntaina käydyssä finaalissa Akseli sai vastaansa Ukrainan Danichevin. Akseli voitti ottelun niin ikään upeasti kaikin tuomariäänin saavuttaen ansaitun kultamitalin. Akseli valittiin myös Bestfighter 2019 kisojen parhaaksi kehäottelijaksi.

Korede Lawrencelle tuli K1 -60kg sarjassa niukka tappio Puolan Michal Gwajia vastaan. Tuusulan Nyrkkeilyseuraa edustava Korede löi vastustajan kertaalleen luvulle, mutta puolalainen kirjasi nimiinsä voittoon riittävän piste-eron.

Tatamilla nähtiin myös kolme suomalaista ottelijaa

A-juniorien +70kg Light Contact sarjassa niin ikään Järvenpään Kehäkarhujen Henna Puolakanaho taisteli itselleen hopeamitalin. Hän voitti välierässä 2-1 venäläisottelija Mariam Sadrievan 2-1, mutta finaalissa vastaan asettunut toinen venäläinen Anastasija Omalinovskaja nappasi tällä kertaa voiton. Onnea Hennalle hopeasta!

Rasbudon Rufus Kesti nähtiin peräti neljässä sarjassa Pointfighting sekä Light Contact – otteluissa. Pointfighting -74kg sarjassa Rufus koki avauskierroksen tappion, -69kg sarjassa hän voitti ensimmäisessä ottelussaan italialaisvastustajan ja seuraavassa ottelussa hävisi norjalaiselle. Rufus Kesti otteli sunnuntaina myös LC -69kg ja -74kg sarjoissa. -69kg sarjassa Rufus selvisi puolivälierään, kohdaten siellä Bulgarian Alexander-Cesar Angelovin. Bulgarialainen oli tällä kertaa liian kova vastus, voittaen ottelun kaikin tuomariäänin. Rufus nähtiin myös -74kg sarjassa, jossa hän kohtasi semifinaalissa brittiläisen Finlay Heesomin. Rufukselle lopulta pronssia sarjasta, onnittelut!

Antti Rintanen edusti näissäkin kisoissa Unkarin Kiraly Teamia ja hänet nähtiin LC -79kg sekä -84kg sarjoissa. -79kg sarjassa Antti koki tappion ensimmäisessä ottelussa. -84kg sarjassa hän voitti ensimmäisen ottelunsa Venäjän Ruslan Nurievia vastaan ja hävisi välierässä toiselle venäläiselle Andrei Maksjutalle.

Tulokset

FC -60kg: Erika Rinne vs. Dilek Celik (NOR) 3-0 voitto Erikalle

FC -60kg: Erika Rinne vs. Thea Therese Naess (NOR) FINAALI

FC -65kg: Jenna Puurunen vs. Camilla Alida Strøm (NOR) 3-0 Jenna voittoon

FC -65kg: Jenna Puurunen vs. Natalie Zimmermann (GER) FINAALI 2-1 Jennalle kultaa

FC -71kg: Akseli Saurama vs. Dani Denis (ITA), 3-0 voitto Akselille

FC -71kg: Akseli Saurama vs. Kirill Vtyurin (RUS) SEMIFINAALI 3-0 Akselille

FC: -71kg: Akseli Saurama vs. Stanislav Danichev (UKR) FINAALI 3-0 voitto, Akselille kultaa

K1 -60kg: Korede Lawrence vs. Michal Gwaj (POL) 3-0 tappio Koredelle, Koredelle pronssia

LK OJ +70kg: Henna Puolakanaho vs. Mariam Sadrieva (RUS) 2-1 Hennalle voitto

LK OJ +70kg: Henna Puolakanaho vs. Anastasija Omalinovskaja (RUS) FINAALI 3-0 Hennalle hopeaa

PF -74kg Rufus Kesti vs. Bonotto Roberto (ITA) 3-0 Kestille tappio

PF -69kg Rufus Kesti vs. Giovanni Marmorino (Ita) 15-12 Rufus voittoon

PF -69kg Rufus Kesti vs. Hjelmervik Johan (NOR) 18-16 Rufukselle jatkoerätappio

LC -69kg Rufus Kesti vs. Alexander-Cesar Angelov (BUL) 3-0 tappio Rufukselle

LC -74kg Rufus Kesti vs. Finlay Heesom (GB) 3-0 tappio, Rufus pronssille!

LC -79kg Antti Rintanen (Kiralyteam, HUN) vs. Kirill Vorobyov (RUS) 3-0 tappio Antille

LC -84kg Antti Rintanen (Kiralyteam, HUN) vs. Ruslan Nuriev (RUS) 3-0 voitto Antille

LC -84kg Antti Rintanen (Kiralyteam, HUN) vs. Andrei Maksjuta (RUS) 3-0 tappio Antille