Scandinavian Open 2019 tulokset

Menneenä viikonloppuna, 4.-5.10.2019 Norjan Oslossa kilpailtiin perinteinen Scandinavian Open -turnaus. Suomesta oli mukana peräti 30 ottelijaa neljästä seurasta. Monelle ottelijalle Oslon turnaus tarjosi ensimmäisen kansainvälisen ottelukokemuksen. Suomalaisedustusta nähtiin taisaisesti K1, FC, LC sekä KL sarjoissa.

Jyväskylän Jigotai Kickboxing JKB osallistui Scandinavian Open 2019 turnaukseen 4 ottelijan voimin. Kaikki jyväskyläläiset ottelivat ensimmäistä kertaa kansainvälisessä turnauksessa, sekä ulkomailla. Jyväskyläläiset ottelivat peräkkäin kisojen 3 viimeistä kehäottelua, tarjoten näin valmentajalleen Marko Saariselle ja kulma-avustajana toimineelle Marianna Karjalaiselle kiireisen loppurutistuksen.

Sarjassa K1 -63,5kg Olli Tikkanen voitti norjalaisen vastustajansa 3-0 suorassa finaalissa, joten Ollille Scandinavian Open 2019 kultaa.

Katja Pöyhöselle ei löytynyt vastustajaa omasta sarjasta K1 -60kg. Niinpä vastaan astui sarjaan K1 -65kg ilmoittautunut NHB Iisalmen Suvi Halonen. Välillä kesken rynnistyksen pyyhittiin verta rinnuksilta ja taas jatkettiin tasaista ottelemista. Kumpikin yritti saada kovilla lyönneillä vastustajaa perääntymään ja huonoon tasapainoon, sekä hakemaan pisteitä alapotkuilla Iisalmelaisen Suvi Halosen nenän auettua, kääntyi ottelun kulku JKB:n Katja Pöyhösen hyväksi. Vaikka piste-ero kasvoikin koko ajan loppua kohti Katjan hyväksi, ei Suvi antanut yhtään periksi vaan taisteli täysillä loppuun asti.

Oona Juutilaisen vastustajaksi, perjantain välierästä voitolla Iisalmen Nea Huttusesta tiensä selvitti Sveitsiläinen Verena Hofmann. Ottelu eteni tasaisena kolmannen erän puoleen väliin asti, jonka jälkeen Oona sai tarkemmin ottelemalla tehtyä riittävät pisteet voiton takaamiseksi.

Janita Immonen taisteli kaksi erää aivan tasapuolisesti norjalaista, viikko aiemmin Nordic Openissa sarjansa voittanutta Else Karin Bachea vastaan. Kolmannessa erässä norjalainen sai kovalla työllä tehtyä muutaman pisteen eron ja vieden tasaisen ottelun 3-0.

Mukana JKB:stä myös tuomarina sekä kehässä, että tatamilla ahkeroinut Jussi Maula.

Järvenpään Kehäkarhujen Akseli Saurama iski voiton miesten FC-71kg sarjassa. Hän voitti ehkäpä kovatasoisen sarjansa, päihittäen välieräottelussa muutaman vuoden takaisen maailmanmestarin Tanskan Nickolaj Christensenin 3-0 ja loppuottelussa Saksan Klemens Ruderin 3-0. Akseli Saurama on voittanut vuoden 2019 aikana kaikki käymänsä nyrkkeily- ja potkunyrkkeilyottelut. Voitot ovat tulleet mm. Eurooppa Cupissa Kroatiassa sekä Irlannin, Itävallan, Italian sekä Venäjän maailmancuposakilpailuissa. Nyt tullut Scandinavian Open mestaruus on 21-vuotiaan järvenpääläisen seitsemäs perättäinen.

Jenna Puurunen ylsi niin ikään Scandinavian Open turnausvoittoon naisten alle 65 kiloisissa (FC). Loppuottelussa Puurunen voitti Saksan Natalie Zimmermannin puhtaasti 3-0. Jenna Puurunen on myös voittanut tänä vuonna kaikki käymänsä maailmancupturnaukset. Järvenpään Kehäkarhujen Henna Puolakanaho voitti nuorten naisten +70kg loppuottelussa Norjan Noorah Nadjarin upeasti 3-0. Voitto on Puolakanahon ensimmäinen Scandinavian Open voitto.

Heta Vieltojärvi voitti nuorten naisten alle 65 kiloisten (LC) ensimmäisellä kierroksella Norjan Lisa Danielsenin keskeytyksellä ja välierässä Norjan Thea Grimelandin 3-0. Loppuottelussa Vieltojärvi sai tunnustaa Tanskan Amalie Tobarin paremmakseen.

NHB Iisalmesta kilpailuihin lähettiin sankoin joukoin, 16 ottelijan voimin. Monille Scandinavian Open tarjosikin ensimmäisen kansainvälisen ottelukokemuksen. Iisalmeen lähtikin Oslosta peräti 14 mitalia. Iisalmen kilpailijoista korkeimmalle ylsivät Hanna Heiskanen ja Maija Lehtomäki kultamitaleillaan. Hanna voitti naisten Kick Light 55-kiloiset ja Maija puolestaan vei nimiinsä Kick Light junioreiden 55-kiloisten sarjan.

Espoon Kehähait osallistui kahden ottelijan joukkueella. Espoolaiset kamppailivat Light Contact -säännöin jä tatamille astelivat Tatu Maunu sekä Amin Modabberian. Tatu Maunu voitti junioreiden 57-kiloisten sarjan päihitettyään suorassa finaalissa ansaitusti kaikin tuomariäänin norjalaisen vastustajansa. Amin Modabberian johti vielä avauserän jälkeen 69-kiloisten välieräotteluaan sarjavoittaja Mikael Ariasta vastaan, mutta ruotsalainen sai käännettyä loppukirillään hajaäänivoiton nimiinsä.

OTTELUTULOKSET

K1 M -63,5 kg finaali Jan Walid NOR vs Olli Tikkanen JKB 0-3

K1 F -52 kg välierä Nea Huttunen NHB vs Verena Hoffman SUI 0-3
K1 F-52 kg finaali Oona Juutilainen JKB vs Verena Hofmann SUI 2-1

K1 F-56 kg välierä Ira Väänänen NHB vs Else Bache NOR 0-3

K1 F-56 kg finaali Janita Immonen JKB vs Else Karin Bache NOR 0-3

K1 F -65 kg finaali Suvi Halonen NHB vs Katja Pöyhönen JKB 0-3

FC M -63,5 kg puolivälierä Omar Warsame JÄKK vs John Dalton GBR 0-3

FC M -71 kg välierä Akseli Saurama JÄKK vs Nickolaj Christensen DEN 3-0
FC M -71 kg finaali Akseli Saurama JÄKK vs Klemens Ruder GER 3-0

FC M -75 kg välierä Mikko Hyvärinen NHB vs Mucahit Sezer TUR 1-2

FC F-65 kg finaali Jenna Puurunen JÄKK vs Natalie Zimmermann GER 3-0

FC F+70 kg finaali Henna Puolakanaho JÄKK vs Noorah Nadjar NOR 3-0

LC J -55 kg välierä Maija Lehtomäki JÄKK vs Gresslien NOR 0-3

LC J-57 loppuottelu Tatu Maunu EKH vs Sondre Forbergskog, NOR 3-0

LC F- 65 kg puolivälierä Heta Vieltojärvi JÄKK vs Lisa Danielsen NOR RSC 2.erä
LC F -65 kg välierä Heta Vieltojärvi JÄKK vs Thea Grimelandin NOR 3-0
LC F-65 kg loppuottelu Heta Vieltojärvi JÄKK vs Amalie Tobar DEN 0-3

LC -69 kg välierä Amin Modabberian EKH vs Mikael Arias SWE 1-2
LC -69 kg välierä Peter Räsänen NHB vs Viktor Landskog SWE WO
LC -69 kg finaali Peter Räsänen NHB vs Mikael Arias SWE KO 1.erä
LC -69 kg pronssiottelu Amin Modabberian EKH vs Viktor Landskog SWE WO

LC -84 kg 1.kierros Viljami Peltonen JÄKK vs Rolf Josephsen DEN 0-3

LC +94 kg finaali Aapo Launonen JÄKK vs Danny Stuhr DEN 1-2

LC -79 kg Jukka Väänänen NHB vs Ruben With NOR 0-3

KL OC M -63 kg finaali Juuse Uusimäki NHB vs Sander Engen NOR 0-3

KL OC F -60 kg finaali Verena Kiimalainen vs Lisa Danielsen NOR 0-3

KL J F -55 kg finaali Maija Lehtomäki NHB vs Venla Luukkonen NHB 3-0

KL J F -60 kg välierä Johanna Tolonen NHB vs Cloe Hillman DEN 0-3

KL J F -60 kg välierä Henna Ollikainen NHB vs. Lisa Danielsen NOR 0-3

KL F -55 kg finaali Hanna Heiskanen NHB vs Helene Fredheim NOR 2-1

KL F -70 kg finaali Miia Hurskainen NHB vs Martine Solli NOR 0-3

KL M -84 kg 1.kierros Riku Rautavaara NHB vs Ditmir Kraja NOR 0-3 (TKO)