Antti Rintaselle MM-pronssia Sarajevon kisoista

Bosnian ja Hertsegovinan pääkaupunki Sarajevossa iskettiin 19.-27.lokakuuta K1, Low Kick ja Light Contact – ottelumuotojen maailmanmestaruuskilpailut. Antti Rintanen saavutti sarjansa (LC -79) pronssia. Muut suomalaiset ottelivat hyvin, mutta karsiutuivat jo ennen mitalitaistoja.

Suomen kisajoukkueessa olivat:

K1 -56 kg Essi Honkonen
LK -56kg Hanna-Riikka Hartikainen
K1 -60kg Korede Lawrence
K1 -67kg Lauri Suomela
LC -79 kg Antti Rintanen

Tämän lisäksi Sarajevoon lähtivät valmentajat Marko Saarinen, Juha Saurama, Leif Stenius sekä Jani Ikävalko. Ottelijoiden ja valmentajien lisäksi mukana oli myös kaksi tuomaria – Jussi Maula sekä Sami Savo (WAKO Euroopan tuomarikomitean puheenjohtaja).

Suomen kisajoukkue saapui Sarajevoon jo lauantaina 19.10, mutta ottelut alkoivat vasta tiistaina 22.10.

KEHÄOTTELUIDEN TULOKSIA

Tiistai:

Ensimmäisenä kisäpäivänä suomalaisista kolme ottelivat kehässä (Korede, Lauri ja Essi) ja Antti tatamilla. Korede otteli ensimmäisenä suomalaisista sarjanaan K – 60kg. Sarjassa oli 14 osallistujaa. Korede kohtasi ensimmäisellä kierroksella ukrainalaisen Maksym Semenchukin, joka oli vuoden 2019 EM-kilpailuiden pronssimitalisti. Ukrainalainen vei ottelun Koreden hyvästä taistelusta huolimatta ja sijoitus Koredella 9.-16.

Päivän toisessa suomalaisottelussa kehään astui Lauri Suomela (K1 -67kg), jonka sarjassa oli peräti 21 osallistujaa. Ensimmäisellä kierroksella Laurin vastustajaksi asettui 2016 EM-kilpailuiden kolmonen, Turkin Eymur Burak. Ottelu alkoi tasaisena, mutta sen eetessä hallinta siirtyi Laurille ja ensimmäisen erän lopussa Lauri potkaisi vastustajaa päähän, jonka seurauksena kehätuomari laski lukua aina 10 saakka. Laurille siis KO voitto ajassa 1:58.

Essi Honkonen otteli ensimmäisen kierroksen ottelun sarjassa K1 -56kg. Sarjassa oli kokonaisuudessaan 17 osallistujaa ja arvonnan tuloksena jouti Essi ensimmäiselle kierookselle ottelemaan paikasta 16 parhaan joukkoon venäläistä kristina Sandrikinaa vastaan. Ottelu jatkui tasaisena ratketen kolmannen erän lopussa, jolloin venäläinen sai käännettyä ottelun 3-0 voitokseen. Nämä olivat Essi Honkosen ensimmäiset arvokilpailut.

Keskiviikko

Keskiviikkona ainoastaan Lauri Suomela otteli suomalaisista. Hän kohtasi vuoden 2018 World Games kolmosen, Puolan Wojtech Kaziezckon. ottelu eteni melko tasaisena loppuun saakka ja lopussa Lauri sai vahvan loppukirinsä ansiosta pidettyä puolalaisen takanaan. Laurille 2-1 voitto hyvän taistelun päätteeksi.

Torstai

Torstaina Laurin kolmannen kierroksen vastustajaksi asteli vuoden 2017 junioreiden Euroopanmestari Moshe Or Shamaa Israelista.
Israelilainen hallitsi ottelua alusta saakka liikkumisellaan ja nopeudellaan. Lauri ei päässyt haluamalleen otteluetäisyydelle, joten hyvin liikkuva israelilainen kasvatti tasaisesti pistetiliään. Laurille lopulta 0-3 tappio ja 5.-8. sija.

Viimeisenä suomalaisena urakkansa Hanna-Riikka Hartikainen sarjassa LK -56kg. Sarjassa oli 11 kilpailijaa, ja Hartikainen pääsi arvalla toiselle kierrokselle Ranskalaista vastustajaa vastaan.Lowkick ottelumuotona oli Hartikaiselle vähän vieras, toisin kuin vastustajalleen. Ranskalainen hallitsi nopeudellaan ja todella rajulla työnteolla kaikkia 3 erää, kasvattaen tasaisesti johtoaan.
Hanna-Riikka Hartikainen (FIN) – Nilusmas Julina (FRA) 0-3.

ANTTI RINTASELLE PRONSSIA TATAMILLA

Järvenpään Kehäharhujen Antti Rintanen kilpaili ainoana suomalaisena tatamilla sarjassa LC-79kg. Järvenpääläisen matkaan tarttui näistä kisoista pronssimitali. Kaksi ensimmäistä otteluaan Antti voitti varmoilla ja vahvoilla suorituksillaan 3-0, kolmas välieräottelu koitui niukaksi 2-1 tappioksi. Ottelu jatkui tasaisena ja Antti johtikin pitkään, mutta vastustaja tuli viimeisessä erässä hyvin lyönneillä mukaan.

Onnittelut Antille maailmanmestaruuskisojen pronssita, hieno suoritus!

Tulokset

K1 -56kg

Sandrkina Kristina RUS – Honkonen Essi
Voittaja Sandrkina 3-0

K1 -60kg

Semenchuk Maksym UKR – Korede Lawrence
Voittaja Semenchuk 3-0

K1 -67kg

Suomela Lauri – Eymur Burak TUR
Voittaja Suomela KO(1)

K1 -67kg: Kazieczko Wojciech (POL) – Suomela Lauri (FIN)
Voittaja Suomela 2-1

K1 -67 kg: Suomela Lauri – Moshe Or Shamaa (ISR)
Voittaja Shamaa kaikin tuomariäänin

Suomelan sijoitus 5.-8.

LK -56 kg

Hartikainen Hanna-Riikka – Nilumas Julina (FRA)
Voittaja Nilumas kaikin tuomariäänin

LC – 79kg

Rintanen Antti – Vukancic Dean SVK
Voittaja Rintanen 3-0

Rintanen Antti – Kosar Vito (CRO)
Voittaja Rintanen 3-0

Rintanen Antti – Szmolek Emanuel (HUN)
Voittaja Szmolek 2-1, Antille pronssia