Maajoukkueurheilijat leireilivät

Pääkaupunkiseudulla pidettiin viikonloppuna kaksi leiriä maajoukkueurheilijoille. Järvenpään jäähallilla kokoontui yläpotkuryhmä, Vantaan Kamppailuklubilla puolestaan keskityttiin alapotkuihin.

Järvenpäässä osallistujia oli 13. Leirin painopisteinä olivat otteluharjoitus, otteluun valmistautuminen ja ottelun läpikäyminen vastustajan kanssa. Taso oli vielä tässä vaiheessa kirjava.
– MM-kilpailuihin on aikaa, ja urheilijat ehtivät tehdä enemmän kovavauhtisia otteluharjoituksia ja herkistää, kertoo Juha Saurama, toinen leirin ohjaajista

Toisena ohjaajana toimi Petteri Maunu.

Korona sanelee pitkälle maajoukkueen tulevat leirit ja kilpailut. Osa urheilijoista osallistuu Unkarin World Cup -turnaukseen. Akseli Saurama on kutsuttu Moskovaan Venäjän porukan leirille syyskuussa, mutta koronasta johtuen osallistuminen jäänee väliin.
– Euroopassa Norjan, Puolan, Espanjan, Brittien, Saksan full contact  -vastuuvalmentajat ovat yrittäneet saada yhteistä full contact -leiriä aikaseksi jo jonkin aikaa,  mutta pahentunut koronatilanne todennäköisesti estää senkin. Näin ollen MM-kisoihin valmistaudutaan pääosin kotimaassa seuroissa sekä lyhyillä 1-2 päivän leireillä, Saurama pohdiskelee.

Vantaalla osallistujia oli yhdeksän, ja vain kaksi kutsuttua joutui jättämään leirin väliin. Leirillä keskityttiin otteluharjoitusten kautta taktiseen ajatteluun ja pisteiden saamiseen ottelussa.
– Kuntopuoli on mielestäni ajankohtaan nähden hyvällä mallilla. Sen näki erityisen hyvin leirin viimeisessä harjoituksessa,  joka oli todella raskas ja meni reilusti maitohappojen puolelle, Pasi Rantala kertoo.
– Ottelusilmä on vielä hieman hakusessa johtuen siitä, että otteluita ei olla saatu valitsevasta epidemiasta johtuen, Rantala jatkaa.

Seuraava alapotkuryhmän leiri on suunniteltu kesäleirin yhteyteen.
– Siitä menemme tarpeen mukaan kohti seuraavaa leiriä.

Kuvat ovat Vantaan leiriltä.