Potkunyrkkeily mukana European Gameseissa vuonna 2023

Heinäkuussa potkunyrkkeily hyväksyttiin KOK:n täysin tunnustamaksi urheilulajiksi. Nyt otettiin jälleen askel eteenpäin.

Euroopan olympiakomiteoiden liitto (EOC) on tänään 30.8. ilmoittanut, että potkunyrkkeily sisällytetään Puolan Krakovassa vuonna 2023 järjestettäviin European Gamesien lajivalikoimaan. Ottelumuodot ovat  full contact,  light contact ja point fighting. Tämä on hieno jatkumo sille, että tämän vuoden heinäkuussa Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) hyväksyi Kansainvälisen Potkunyrkkeilyliitto WAKO:n KOK:n täysin tunnustamaksi kansainväliseksi lajiliitoksi ja sitä kautta potkunyrkkeilyn KOK:n tunnustamaksi urheilulajiksi.

European Games eli Euroopan kisat  on  Euroopan Olympiakomiteoiden liiton (EOC) järjestämä ja ja  joka neljäs  vuosi pidettävä monilajitapahtuma.

Vuoden 2023 kilpailuissa tähän mennessä vahvistetut mukana olevat lajit ovat:  jousiammunta, sulkapallo, koripallo 3 × 3, rantakäsipallo, rantajalkapallo, nyrkkeily, melonta, pyöräily (maastopyöräily ja freestyle BMX), karate, potkunyrkkeily, moderni viisiottelu, thainyrkkeily, padel, ammunta, kiipeily, mäkihyppy, pöytätennis, taekwondo ja teqball.