Suomalaisille kaksi otteluvoittoa Unkarin World Cupista

Viisi suomalaista kaikkiaan neljästä eri seurasta kilpaili 16.-19. syyskuuta Budapestissa Unkarin World Cupissa. Koronapandemia on perunut kansainvälisiä kilpailuja viime vuoden keväästä alkaen ja nyt isketty World Cup olikin ensimmäinen laatuaan sitten 2020 helmi-maaliskuun Irlannin World Cupin. Unkarin World Cupiin osallistui urheilijoita ennätyksellisesti kaikkiaan 45 eri maasta.

Jigotain Essi Honkonen (kuvassa vasemmalla) voitti K1 56-kiloisten puolivälieräottelussaan Unkarin Diána Friczin kaikin tuomariäänin. Essi piti ottelun tyylilleen uskollisesti liikkeessä ja napsi osumia etenkin alapotkuillaan. Välierissä Honkonen kävi tiukan taiston 2019 nuorten EM-ykköstä Puolan Martyna Kierczynskaa vastaan, mutta joutui taipumaan niukkaan pistetappioon. Kierczynska vei sarjan lopulta nimiinsä päihittämällä loppuottelussa hajaäänin maannaisensa Ewa Pietrzykowskan, joka on sarjan hallitseva maailmanmestari.

GB Gymin Noora Al-Saffu sai K1 52-kiloisten puolivälierissä vastaansa Ukrainan Daryna Ivanovan. Ottelu oli tasainen, mutta Ivanova onnistui pääsemään pienoiseen pistejohtoon, jota Noora ei saanut kurottua kiinni loppukiristään huolimatta. Ivanova veikin lopulta pistevoiton nimiinsä 3-0.

K1 60-kiloisissa Jigotain Katja Pöyhönen kävi ärhästi päälle, mutta Itävallan Stella Hemetsbergerin pokka piti paineen alla. Hemetsberger piti ottelun liikkeessä, haki osumat vastatekniikoillaan ja voitti ottelun yksimielisellä tuomaripäätöksellä. Itävaltalainen voitti lopulta koko sarjan, välierissä nujertui Ukrainan Alina Martyniuk 3-0 ja loppuottelussa Romanian Andreea Cebuc niin ikään kaikin tuomariäänin.

Espoon Kehähaiden Tatu Maunu otti Full Contactin 63,5-kiloisten puolivälierissä mittaa hallitsevasta Euroopanmestarista, Saksan Eugen Illistä. Kokenut maailmanlistan ranking-ykkönen vei täysiaikaisen ottelun ennakko-odotusten mukaisesti nimiinsä, mutta vain muutaman osumapisteen marginaalilla. Eugen voitti koko sarjan kukistamalla välierissä Puolan Sebastian Samiłan ja loppuottelussa Uzbekistanin Kobiljon Rakhimovin, käyttäen molempia myös luvunlaskuissa.

Ahjo Training Center Allstarsin Jaakko Haanpää kilpaili A-junioreiden K1 71-kiloisissa. Jaakko sai välieräottelussaan vastaansa Unkarin Maximilián Ádám Marosin, joka kävi alkuun ärhäkästi päälle. Haanpää otteli taktisesti fiksusti, nosti tempoa ottelun edetessä ja vei kamppailun nimiinsä 3-0. Jaakko kohtasi loppuottelussa Moldovan Nichita Tatarun, joka potki pistejohdon nimiinsä. Jaakko nosti tempoa ja kiri päätöserässä, mutta moldovalainen sai kuitenkin vietyä ottelun nimiinsä hajaäänin 2-1.

Suomalaisista valmentajista kisoissa ahersivat Espoon Kehähaiden Petteri Maunu, GB Gymin Sandra Roos ja Jigotain Marko Saarinen. Järvenpään Kehäkarhujen Sami Savo puolestaan urakoi kehälajien päätuomarina.

Suomalaisten ottelutulokset:

Full Contact miehet -63,5 kg
Puolivälierä: Eugen Ill, Saksa – Tatu Maunu, Espoon Kehähait 3-0
Maunun sijoitus: 5

K1 naiset -52 kg
Puolivälierä: Daryna Ivanova, Ukraina – Noora Al-Saffu, GB Gym 3-0
Al-Saffun sijoitus: 5

K1 naiset -56 kg
Puolivälierä: Essi Honkonen, Jigotai – Diána Fricz, Unkari 3-0
Välierä: Martyna Kierczynska, Puola – Essi Honkonen 3-0
Honkosen sijoitus: 3

K1 naiset -56 kg
Puolivälierä: Stella Hemetsberger, Itävalta – Katja Pöyhönen, Jigotai 3-0
Pöyhösen sijoitus: 5

K1 A-juniorit -71 kg
Välierä: Jaakko Haanpää, Ahjo Training Center Allstars – Maximilián Ádám Maros, Unkari 3-0
Loppuottelu: Nichita Tataru, Moldova – Jaakko Haanpää 2-1
Haanpään sijoitus: 2