Kolme suomalaista potkunyrkkeilijää World Gameseihin

Iltaliassa käydyt  MM-kilpailut toimi samalla World Games -karsintakilpailuna. Potkunyrkkeily on mukana seuraavissa World Gameseissa, jotka pidetään Yhdysvalloissa Birminghamissa 10. -15.7.2022.

WAKO on mukana yhden ottelumuodon voimin. K1-ottelumuodossa kisataan kolmessa miesten ja kolmessa naisten painoluokassa. Yhteensä mukana on 48 ottelijaa.

PAINOLUOKAT
Miehet: – 63,5 kg; -75 kg; +91 kg
Naiset: – 52 kg; -60 kg; -70 kg

Italiassa näiden sarjojen kahdeksan parasta lunasti World Games -paikan. Suomelaisista Birminghamiin heinäkuussa suuntaavat  Virve Vanhakoski (-70 kg) , Pirkka Suksi (+91 kg) ja Katja Pöyhönen (-60 kg). Vanhakoski sijoittui sarjassaan kolmanneksi, Suksi  ja Pöyhönen viidensiksi.

World Games

World Games on kansainvälinen neljän vuoden välein järjestettävä urheilutapahtuma, jossa kilpaillaan useissa erilaisissa urheilulajeissa. Kisat järjestää Kansainvälisen olympiakomitean suojeluksessa toimiva IWGA-järjestö (International World Games Association). Ensimmäiset World Games -urheilukilpailut järjestettiin vuonna 1981.

World Games -kilpailuissa järjestetään kilpailutapahtumia urheilulajeissa, jotka eivät ole olympialaisten kisojen ohjelmassa. Ohjelmaan kuuluu lajeja, jotka ovat aikaisemmin olleet olympialaisten ohjelmassa sekä lajeja, jotka ovat ehdolla olympialajeiksi. Usein KOK vaatii, että olympiakisoihin ehdolla oleva laji on ollut World Gamesien ohjelmassa.

World Games 2022