Seuratoiminnan kehittämistuen haku on auki

Oletteko seurassa miettineet uuden ryhmän perustamista? Onko tarvetta ohjaajien koulutukselle? Ehkä mielessä on ihan uudenlaista toimintaa lapsille ja nuorille, mutta rahan puute tulee vastaan? Nyt on hyvä  aika miettiä lasten ja nuorten toiminnan kehittämistä, sillä siihen on taas mahdollista saada seuratoiminnan kehittämistukea  Opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Haku on auki marraskuun loppuun saakka.

Seuratoiminnan kehittämistuen haku vuodelle 2022 on avattu urheiluseuroille. Opetus- ja kulttuuriministeriön tuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Tukea on mahdollista hakea 30.11.2021 klo 16.15 saakka.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena. Päätökset avustuksista pyritään tekemään huhtikuussa 2022.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä  sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Hankeavustusta haetaan vuodeksi kerrallaan (hankekausi 12 kk). Hankkeiden kesto voi olla enintään kaksi vuotta. Pienin haettava avustussumma on 2 500 euroa ja suurin 25 000 euroa.  Avustus on aina osa hankkeen kokonaisrahoitusta, joten se ei voi kattaa hankkeen kaikkia kuluja.

Seuratukea haetaan sähköisesti Suomisport-palvelusta.  Hakemusta voi sähköisessä ympäristössä tehdä ja tallentaa hakuajan puitteissa. Sähköinen haku päättyy 30.11.2021 klo 16.15.

Lisätietoja ja hakuohjeet Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) – OKM – Opetus- ja kulttuuriministeriö (minedu.fi)

Nyt ideointimyssyt päähän ja uutta luomaan tai vanhaa hyväksi todettua parantamaan!