Vuoden 2021 valinnat

Suomen Potkunyrkkeilyliiton hallitus on valinnut vuoden 2021 ottelijat, valmentajan ja tuomarin. Vuoden ottelijat valittiin erikseen yläpotkuottelumuodoissa ja alapotkuottelumuodoissa.

Yläpotkuottelumuodoissa miesten parhaaksi valittiin Järvenpään Kehäkarhujen Akseli Saurama, joka saavutti Full Contactin MM-pronssia vuoden 2021 MM-kilpailuissa Italian Jesolossa. Naisten parhaaksi nimettiin Black Eagle Taekwon-Don Mira Sjövall, joka saavutti Light Contactin MM-pronssia Italian MM-kisoissa. Junioreiden parhaaksi valittiin Järvenpään Kehäkarhujen Aapo Launiala, joka saavutti A-junioreissa Full Contactin EM-pronssia 6.-13.11.2021 Montenegrossa käydyissa nuorten EM-kilpailuissa.

Alapotkuottelumuodoissa miesten parhaaksi valittiin Kickboxing Teamin Lauri Suomela, joka saavutti K1-ottelumuodossa MM-pronssia Italian Jesolossa. Naisten parhaaksi valittiin Jigotai Kickboxingin Essi Honkonen, joka saavutti K1-ottelumuodossa MM-hopeaa niin ikään Italian MM-kilpailuissa. Junioreiden parhaaksi valittiin Ahjo Training Centerin Jaakko Haanpää, joka saavutti vuonna 2021 kultaa SM-kilpailuissa ja hopeaa Unkarin World Cupissa sekä edusti Suomea nuorten EM-kilpailuissa.

Vuoden valmentajaksi nimettiin Hämeenlinnan Kushin-kanin Anna-Leena Riekkola, joka on pitkään toiminut aktiivisesti liiton graduointivaliokunnassa. Lisäksi Riekkolan valmennettava Virve Vanhakoski voitti Italian MM-kilpailuissa pronssia ja lunasti paikan tämän vuoden World Gameseihin. Vuoden tuomariksi nimettiin Järvenpään Kehäkarhujen Teemu Tietäväinen, joka ansioitui vuonna 2021 tuomarina sekä aikuisten MM-kilpailuissa että nuorten EM-kilpailuissa.

Vuoden 2021 valinnat

  • Yläpotkuottelumuodot miehet: Akseli Saurama
  • Yläpotkuottelumuodot naiset: Mira Sjövall
  • Yläpotkuottelumuodot juniorit: Aapo Launiala
  • Alapotkuottelumuodot miehet: Lauri Suomela
  • Alapotkuottelumuodot naiset: Essi Honkonen
  • Alapotkuottelumuodot juniorit: Jaakko Haanpää
  • Valmentaja: Anna-Leena Riekkola
  • Tuomari: Teemu Tietäväinen