Lasten ja nuorten oikeus harrastamiseen on turvattava

Suomen Olympiakomitea julkaisi eilen tiedotteen otsikolla ”Lasten ja nuorten oikeus harrastamiseen on turvattava – liikkumattomuuden velkaa maksetaan vuosikymmeniä”. Tiedotteessa tuotiin esiin huoli koronarajoitusten mahdollisesta kohdentamisesta lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Suomen Potkunyrkkeilyliitto yhtyy Olympiakomitean vaatimukseen, että mahdollisista rajoituksista päätettäessä käytetään huolellista harkintaa, jossa pohditaan liikunnan ja urheilun rajoittamisella saavutettavia hyötyjä ja vastaavasti aiheutuvia kokonaishaittoja. Erityisesti lasten oikeus harrastustoimintaan tulee turvata viimeiseen saakka.

– Komppaan täysin Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuoren lausuntoa. Etenkin lasten ja nuorten tulee päästä urheilemaan. Faktahan on myös, että koululiikunta itsessään ei riitä mihinkään. Liikuntaseuroilla on tärkeä merkitys lasten ja nuorten liikuttamisessa, unohtamatta Vapaavuoren esiin nostamaa sosiaalista ja mielenterveydellisestä aspektia, Suomen Potkunyrkkeilyliiton puheenjohtaja Petteri Maunu toteaa.

Maunu on samoilla linjoilla myös  Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Tullan kanssa siinä, että  rajoituksia päätettäessä olisi ehdottomasti huomioitava tutkittu tieto ja kuultava asiantuntijoita.

Harrastajien kato eri lajeissa huolestuttaa. Moni seura on ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin,  ja aika tulee näyttämään löytävätkö lapset ja nuoret uudelleen liikunnan pariin.

– Koronapandemia on jo tähän mennessä rokottanut potkunyrkkeilyäkin lajina ihan riittävästi. Lisenssiurheilijoiden määrä on meidänkin lajissa vähentynyt ja se koskee etenkin harrastajia, Maunu harmittelee.

Lue Olympiakomitean tiedote kokonaisuudessaan täältä > > >