Tuki rauhalle, demokratialle ja vapaudelle

Kansainvälinen Potkunyrkkeilyliitto WAKO on ilmoittanut tukevansa Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) ilmoitusta, jossa KOK tuomitsee jyrkästi Venäjän ja Valko-Venäjän hallituksen rikkoman olympiarauhan. Tämän YK:n yleiskokouksen 2. joulukuuta 2021 hyväksymän olympiarauhan tavoitteena on rakentaa rauhallinen ja parempi maailma urheilun ja olympiaihanteen avulla.

Osoittaakseen tukensa rauhalle, demokratialle ja  vapaudelle ja ilmaistakseen solidaarisuuttaan urheilukollegoille, urheilijoille ja ystäville Ukrainassa, WAKO on tehnyt seuraavat päätökset:

  • WAKO on peruuttanut Venäjän WAKO World Cup 2022 tunnustamisen ja järjestämisen
  • WAKO-urheilijat, erotuomarit ja toimihenkilöt eivät toistaiseksi tue eivätkä  osallistu mihinkään urheilutoimintaan tai niihin liittyviin tapahtumiin Venäjän ja/tai Valko-Venäjän alueella

WAKO vetoaa voimakkaasti Venäjän ja Valko-Venäjän viranomaisiin, jotta nämä etsivät ja ottavat käyttöön diplomaattisia ratkaisuja palauttaakseen toivon ja rauhan koko ihmiskunnalle, kirjoittaa WAKOn presidentti Roy Baker kannanotossa.

WAKO tarkastelee tilannetta ja sanktioita jälleen seuraavassa hallituksen kokouksessaan, joka pidetään 12. maaliskuuta.

Suomen Potkunyrkkeilyliitto tukee kaikkia WAKOn sekä Kansainvälisen olympiakomitean ja Suomen olympiakomitean päätöksiä.