World Gamesien ensimmäiset otteluparit selvillä

Birminghamissa Yhdysvalloissa 7.-17.7. käytävien World Gamesien potkunyrkkeilyn ensimmäiset otteluparit on julkaistu.

Suomesta turnauksessa kilpailee kolme ottelijaa K1-ottelumuodossa: Katja Pöyhönen (-60 kg), Virve Vanhakoski (-70 kg)  ja Pirkka Suksi (+91 kg). He lunastivat paikkansa kilpailuun Italian MM-kilpailuissa lokakuussa.

Kaikki suomalaiset aloittavat urakkansa keskiviikkona 13. heinäkuuta. Katja kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Itävallan Stella Hemetsbergerin. Virven ensimmäinen vastustaja on Italian Nicole Carasti ja Pirkka saa vastaansa Bosnia-Hertsegovinan Ahmed Krnjicin.

WAKO on mukana World Gameseissa yhden ottelumuodon voimin. K1-ottelumuodossa kisataan kolmessa miesten ja kolmessa naisten painoluokassa. Yhteensä mukana on 48 ottelijaa.

PAINOLUOKAT

Miehet: – 63,5 kg; -75 kg; +91 kg

Naiset: – 52 kg; -60 kg; -70 kg

World Games

World Games on kansainvälinen neljän vuoden välein järjestettävä urheilutapahtuma, jossa kilpaillaan useissa erilaisissa urheilulajeissa. Kisat järjestää Kansainvälisen olympiakomitean suojeluksessa toimiva IWGA-järjestö (International World Games Association). Ensimmäiset World Games -urheilukilpailut järjestettiin vuonna 1981.

World Games -kilpailuissa järjestetään kilpailutapahtumia urheilulajeissa, jotka eivät ole olympialaisten kisojen ohjelmassa. Ohjelmaan kuuluu lajeja, jotka ovat aikaisemmin olleet olympialaisten ohjelmassa sekä lajeja, jotka ovat ehdolla olympialajeiksi. Usein KOK vaatii, että olympiakisoihin ehdolla oleva laji on ollut World Gamesien ohjelmassa.

World Games 2022