Kesäleirillä hikoiltiin, mutta virta ja hyvä mieli riitti loppuun saakka

Potkunyrkkeilyliiton kesäleiri Hämeenlinnassa 27.-28. elokuuta kokosi paikalle 73 potkunyrkkeilijää kehittämään lajitaitojaan.

Edustettuna oli peräti 23 kaupunkia tai kuntaa ympäri Suomen. Osa osallistui vain lauantain, osa sunnuntain harjoituksiin, mutta suurin osa vietti leirillä koko viikonlopun.

Ikähaitarikin oli laaja. Nuorin osallistuja oli 18-vuotias, vanhin 56. Joukossa oli niin leirin  ensikertalaisia kuin useampia arvokisoja kolunneita ottelijoita.

Leirin ohjasi Yury Bulat. Hän on valmentanut maailmanluokan huippuottelijoita K1-potkunyrkkeilyssä ja thainyrkkeilyssä ja on itse entinen maailmanmestari molemmissa lajeissa. Bulatin aisapareina toimivat järjestävän seuran Annu Riekkola (3. dan) sekä KBT Oulun Leif Stenius (2. dan).

Annu Riekkola toteaa, että leiri meni hienosti ja osallistujat olivat erittäin aktiivisia.
– Ihan piti kesken treenien pyyhkiä lattioilta hikilammikoita. Porukka oli innokasta, ja vielä viimeisiinkin treeneihin riitti virtaa ja hymyä, hän kertoo.

Leirillä taktiikoissa keskityttiin erityisesti hyökkäyksen suoraan pysäyttämiseen, hyökkäyksen alta poissiirtymiseen taakse tai sivulle ja omaan vastatekniikkaan.
– Lisäksi keskityttiin sen huomioimiseen, että pitää ottaa itse se selkeä viimeisen piste.

Riekkola uskoo, että leiri antoi kaikille paljon ajateltavaa ja runsaasti erilaisia toimintamalleja.

– Toivottavasti leiriläiset tekivät treeneistä muistiinpanoja ja harjoittelevat tekniikoita vielä lisää. Jokaiselle tuli varmasti jotakin omassa ottelemisessa hyödynnettävää.

Leirillä suoritettiin kolme vyökoetta. Sinisen vyön sai Olli Patrikainen, ja ruskean vyön saavat vyötärölleen jatkossa kietoa Tomi Kinnunen ja Sami Tuomainen. Onnittelut kaikille!