Kokkolassa pidettiin VOK1-koulutus

Kokkolassa pidettiin potkunyrkkeilyn 1. tason valmentaja- ja ohjaajakoulutus VOK1, jossa  mukana oli 11 osallistujaa.

Valmennuksen perusteita olivat oppimassa:

 • Anna-Mari Kovaniemi, KBT Kokkola
 • Antti Heikura, KBT Kokkola
 • Petri Lamberg, KBT Kokkola
 • Janne Mehtälä, KBT Oulu
 • Jimi Kuismin, KBT Oulu
 • Elisa Koivupuu, KBT Oulu
 • Jesse Koivuniemi, KBT Kokkola
 • Sari Ruuska, JKB Jyväskylä
 • Janne Vähäkangas, KBT Kokkola
 • Markku Puskala, W3R Vaasa
 • Jessika Elo, VKK Vantaa

– Leiri oli todella antoisa ja Juha Saurama todella pätevä ja hyvä kouluttaja. Pidin ryhmän koosta, joka ei ollut liian iso. Pääsimme juttelemaan keskenämme tiiviissä tunnelmassa, hyvässä hengessä ja vuorovaikutuksessa, jolloin ainakin minulla henkilökohtaisesti on helpompi oppia asioita. Myös se, että mukana oli käytännön harjoituksia, oli mielestäni todella hyvä asia, totesi helsinkiläinen Jessika Elo koulutuksen jälkeen.

VOK1-koulutus sisältää yhden lähijakson lisäksi lähijaksoa edeltävät ennakkotehtävät sekä lähijakson jälkeisen etätehtävänä suoritettavan näyttötunnin. Koulutuksen aikana käsiteltäviä aiheita ovat muun hyvän urheiluvalmennuksen tunnusmerkit ja ryhmänsä hyvän hallitsevan valmentajan ominaisuudet, lasten ja nuorten herkkyyskaudet, taidon ja tekniikan oppimisvaiheet, urheilijan kunto-ja taitotekijät, valmentajan ja ohjaajan eettiset valinnat sekä antidoping.