Vuoden toinen VOK1-koulutus pidettiin Järvenpäässä

VOK1 tason valmentajakoulutuksen lähijakso pidettiin 13.-14. 5. Järvenpäässä.

Koulutukseen osallistuivat Outi Kaisko (Vantaan Kamppailuklubi), Sofie Lehto (Espoon Kehähait), Mikko Ojamäki (Spartacore Fighters), Juha Rusama (Espoon Kehähait), Carola Saarinen (Järvenpään Kehakarhut) ja Onni Tikka (Helsingin Ju-jutsuklubi). Sairastumiset verottivat hieman osallistujamäärää.

VOK 1 -koulutus koostuu kaksipäiväisen lähijakson lisäksi koulutukseen valmistavista ennakkotehtävistä, erillisestä online-koulutuksena pidettävästä antidoping-koulutuksesta sekä lähijakson jälkeisestä näyttötunnista, jonka osallistujat suorittavat Suomen Potkunyrkkeilyliiton hyväksymän näytön vastaanottajan valvonnassa. Kaikki osiot suoritettuaan saa virallisen valmentajan I-tason (VOK) koulutustodistuksen.

Koulutuksen aikana käsiteltäviä aiheita ovat muun hyvän urheiluvalmennuksen tunnusmerkit ja ryhmänsä hyvän hallitsevan valmentajan ominaisuudet, lasten ja nuorten herkkyyskaudet, taidon ja tekniikan oppimisvaiheet, urheilijan kunto- ja taitotekijät, valmentajan ja ohjaajan eettiset valinnat sekä antidoping.

Kouluttajana lähijaksolla toimi  Juha Saurama ja antidopingkoulutuksessa Pirkka Suksi.