Valmennuksen suunnittelu ja kamppailulajien yhteinen 2-tason ohjaaja- ja valmentajakoulutus

Suomen Potkunyrkkeilyliitto järjestää Järvenpäässä 19.-20.8. Valmennuksen suunnittelu -koulutuksen. Tämä koulutus on oma itsenäinen koulutuksensa, mutta se toimii myös lajiosana syksyllä alkavaan kamppailulajien yhteiseen 2-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutukseen niille, jotka haluavat perehtyä aiheeseen vielä syvällisemmin.

Valmennuksen suunnittelu -koulutus

Valmennuksen suunnittelu -koulutus pidetään 19.-20.8.2023 molempina päivinä klo 9.00-18.00. Koulutuksessa keskitytään potkunyrkkeilijän valmennuksen vuosisuunnitelman laatimiseen. Tämä koulutus käy sellaisenaan voimassa olevien mustan vyön vyökoevaatimusten valmentajakoulutukseksi. Koulutuksen hinta on 150 euroa. Kouluttajana toimii Juha Saurama.

Koulutus käy potkunyrkkeilyn VOK2-lajiosasta niille, jotka suorittavat syksyllä 2023 alkavan kamppailulajien yhteisen 2-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen (tästä lisää tietoa alla). Koulutuksen 150 euron hinta hyvitetään niille, jotka suorittavat kyseisen 2-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen.

Osallistujilla tulee olla voimassaoleva potkunyrkkeilylisenssi ja lajipassi.

Valmennuksen suunnittelu -koulutukseen ilmoittaudutaan Suomisportissa >>>

Kamppailulajien yhteinen 2-tason ohjaaja- ja valmentajakoulutus

2-tasolla tavoitteena on, että valmentaja osaa suunnitella, ohjata ja arvioida harjoitusvuoden laadukkaasti sille kohderyhmälle, jonka parissa hän toimii. 2-tason sisällöt keskittyvät urheiluosaamiseen, ihmissuhdetaitojen kehittämiseen, valmentajan voimavaroihin sekä itsensä kehittämisen taitoihin. Koulutuksessa harjoituksia tehdään niin luokassa, kuin liikuntasaleissa, joten varustaudu lähijaksoihin liikuntavarustein!

Kaikille yhteisten koulutussisältöjen lisäksi koulutuksessa on huomioitu lasten ja nuorten ohjauksen erityispiirteitä ja osaamistavoitteita sekä vastuullisuuden teemoja. Lisäksi osallistuja voi valita oman kiinnostuksensa mukaan painopisteeksi lasten ja nuorten ohjauksen, aikuisharrastajien ohjaamisen tai urheiluvalmennuksen.

Aikataulu

Etäjakso 13.-14.10.2023
Lähijakso 10.-12.11.2023
Etäjakso 19.-20.1.2024
Lähijakso 9.-11.2.2024
Loppuseminaari 18.3.2024

Potkunyrkkeilyn lajiosa ”Valmennuksen suunnittelu” pidetään Järvenpäässä 19.-20.8.2023.

Kaikkien koulutukseen valittujen toivotaan osallistuvan kaikkiin etä- ja lähijaksoihin aktiivisesti. Lähijaksot toteutetaan Varalan Urheiluopistolla Tampereella.

Toteutustapa

Koulutus sisältää etä- ja verkko-opintoja, omatoimista opiskelua, lähijaksoja. Osalla lajeista on lajikohtaisia jaksoja, kuten potkunyrkkeilyllä, ja osalla ei ole lajikohtaisia jaksoja. Osiot suoritetaan oman lajiliiton ohjeistuksen mukaisesti.

Hinta

940 euroa. Hinta sisältää majoituksen ja ruokailut lähijaksoilla Varalassa sekä etä-, verkko- ja lähiopetuksen.
Hinta ilman majoitusta: 860 euroa.

Haku koulutukseen

Koulutukseen haetaan oheisella verkkolomakkeella:  https://forms.gle/TSmHgAEmhtNe5hDs9

Koulutukseen voi hakea 10.9.2023 saakka.

Koulutukseen voidaan valita enintään 24 opiskelijaa motivaation, koulutustarpeiden ja toteutuvien hakukriteerien perusteella. Koulutukseen pyritään valitsemaan mahdollisimman monilajinen edustus lasten ja nuorten ohjauksen, aikuisharrastajien ohjaamisen tai urheiluvalmennuksen saralta. Osallistumisvaatimuksena on 18-vuoden ikä, vähintään 2 vuotta ohjauskokemusta ja suoritettu VOK1-taso tai vastaavat tiedot ja taidot. Valituille ilmoitetaan valinnasta viimeistään 15.9.2023 ja koulutus tulee maksaa viimeistään 1.10.2023. Vinkki: Monet kunnat ja kaupungit myöntävät avustuksia lajien ohjaaja- ja valmentajakoulutuksiin.

Lisätietoja

Heräsikö kysymyksiä kamppailulajien yhteisestä 2-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutuksesta? Ota yhteys sera.kaukola@karateliitto.fi tai 050 542 3431