Iisalmessa iskettiin lauantaina 28.10.

Tarjolla oli jännittäviä otteluita, ottelijoita kauempaakin ja buffetin täydeltä talkoolaisten taikomia herkkuja.

Iisalmessa päästiin pitämään salikisat pitkästä aikaa. Tapahtumassa nähtiin kuusi vauhdikasta kamppailua kaikissa kehäottelumuodoissa, joista ensimmäisessä kohtasivat Kuopion Fighter Clubin Vilma Ojala ja NHB Iisalmen Sanni Penttinen. Kaksikko kohtasi jo  keväällä Oulussa Full contact -ottelussa. Tälläkin kertaa tasaisen taiston lopuksi voittajaksi julistettiin hajaäänituomiolla Kuopion Ojala.

Päivän toinen ottelu käytiin Low kick -säännöillä. Vastakkain olivat Vieskan Voiman 17-vuotias Eevert Typpö ja Kajaanin jujutsuseuran Matti Putkonen, jolle ottelu oli ensimmäinen kehäkamppailukokemus. Ottelun voittajaksi julistettiin kaikin tuomariäänin Eevert Typpö.

Kolmannessa ottelussa päästiin ottelemaan K1-säännöillä. Siinä vastakkain asettuivat KFC:n Minna Räsänen ja MMA 300:aa edustanut Johanna Tolonen, joka voittikin ottelun kaikin tuomariäänin.

–  Neljäs ottelu viimeistään herätti yleisön, kun Full contact -ottelussa vastakkain olivat iisalmelaisten rakastama MMA Seinäjoen Jenna Mäntylä ja NHB Iisalmen Heini Kärkkäinen. Ottelussa mentiin Mäntylän komennossa kaksi ensimmäistä erää, ja yleisön hurjasti kannustama Kärkkäinen onnistui kääntämään ottelun nimiinsä aivan viime sekunneilla hajaäänituomiolla. Kärkkäinen myös valittiin kilpailun parhaaksi naisottelijaksi esityksensä perusteella, kertoo järjestävän seuran Matti Kokkonen.

Päivän viides kamppailu oteltiin jälleen Low kick -säännöillä. Ahvenanmaalta asti taistelemaan tullut Julia Johnsson oli tiukassa taistossa Kajaanin jujutsuseuran brasilialaista Marizeteä parempi kaikin tuomariäänin.

Päivän viimeisessä kamppailussa Vieskan Voiman Eevert Typpö nousi toisen kerran kehään ylemmässä painoluokassa, kun vastaan tuli Kajaanin jujutsuseuran ensikertalainen Aleksi Antila. Tämä osui kamppailussa paremmin hajaäänituomiolla 2-1. Kovatasoisen ottelun jälkeen turnauksen parhaaksi miesottelijaksi valittiin kaksi kovaa taistelua aikamiehiä vastaan käynyt Eevert Typpö.

– Mahtavaa, kun pääsimme järjestämään syksyn toiseksi parhaat salikisat pitkästä aikaa Iisalmessa, pohdiskeli Matti Kokkonen.
– Meillä oli mahtavasti taas talkoolaiset ja verkosto mukana auttamassa, leipomassa pullaa, tiikerikakkua sekä sämpylöitä kilpailutapahtuman rakentamisen lisäksi. Jäimme kuitenkin Tuusulan tappelijoiden kisoille tunnelmassa sekä ottelu-, ja yleisömäärässä, syyskauden kaikki kotimaiset kilpailut joukkueineen kiertänyt Kokkonen luonnehti kiitollisena.
– Hienoa, että saatiin tänne pohjoiseen maailman ja Euroopan parhaat tuomarit, sekä ottelijoita Ahvenanmaalta ja Seinäjoelta saakka tarjoilemaan kamppailukokemuksia paikallisille ja lähialueen ottelijoille.

TULOKSET

FC -65 Vilma Ojala KFC VS Sanni Penttinen NHB. 2-1
LK nv -67 Eevert Typpö ViVo VS Matti Putkonen KJJS. 3-0
K1 nv -65 Minna Räsänen KFC VS Johanna Tolonen MMA 300. 0-3
FC -60 Jenna Mäntylä MMA S VS Heini Kärkkäinen NHB. 1-2
LK+70 Marizete Bispo-Jarva KJJS VS Julia Johnsson HJJK. 0-3
LK nv -71 Aleksi Antila KJJS VS Eevert Typpö ViVo. 2-1

Kuvat: Iida-Liina Apell