Arvokilpailuiden valinnat tehdään kevätkauden World Cupien jälkeen

Arvokilpailuiden joukkueiden valinnat tullaan tekemään mahdollisimman pian kevätkauden World Cupien jälkeen.

Italian World Cup isketään 20.–24. maaliskuuta, Turkin World Cup on vuorossa 16.–19. toukokuuta ja Unkarin World Cup mitellään 13.–16. kesäkuuta.

EM-kilpailut järjestetään 2.–10.11. Kreikan Ateenassa ja lasten sekä nuorten MM-kilpailut 23.8–1.9. Unkarin Budapestissa.

Näyttöjä SM-kisoista ja World Cupeista

Lähtökohtaisesti SM-kilpailuissa on tarkoitus antaa näyttö siitä, että urheilija on kansallisesti paras ehdokas arvokisoihin. World Cupeissa on tarkoitus antaa näyttö siitä, että urheilija on kansainvälisesti riittävän hyvällä tasolla. Arvokilpailuihin valittavilta urheilijoilta edellytetään kilpailu­näyttöjä, osallistumis­aktiivisuutta sekä menestystä WAKOn alaisissa kansainvälisissä turnauksissa siinä painoluokassa ja ottelu­muodossa, jossa hän hakee maajoukkuepaikkaa. Arvokilpailuihin valittavalla urheilijoilla pitää viimeistään Unkarin World Cupin jälkeen olla WAKO Rankingissa sijoitus sarjassa, johon hakee maajoukkuepaikkaa.

Arvokisavalinnoissa huomioidaan näytöt edellisissä arvokilpailuissa sekä muissa kansainvälisissä turnauksissa. Erityisesti arvostetaan otteluvoittoja ja mitaleita aiemmissa arvokilpailuissa sekä voittoja kyseisen sarjan WAKO Rankingiin sijoitetuista ottelijoista sekä omaa sijoitusta kyseisen sarjan WAKO Rankingissa. Arvokisoihin valittavalla urheilijalla odotetaan olevan nimetty henkilökohtainen lajivalmentaja, joka sitoutuu osallistumaan urheilijan päivittäisvalmennukseen, leirityksiin ja kilpailuihin valmentajan roolissa.

Ilmoitus tulevista näytöistä

Liiton jäsenseurojen tulee ilmoittaa tämän vuoden EM-kilpailuihin ja lasten sekä nuorten MM-kilpailuihin tähtäävät urheilijansa 23.4. mennessä sähköpostilla liiton toimistolle osoitteeseen toimisto@kickboxing.fi. Seurojen tulee samalla ilmoittaa

  • mitä kansainvälisiä näyttöjä kyseinen urheilija tulee vielä antamaan
  • miten kyseinen urheilija aikoo valmistautua arvokisoihin, mikäli tulee valituksi (leiritykset, valmennus, kilpailut)
  • kyseisen urheilijoiden lajivalmentaja sekä tämän sitoutuminen urheilijan leirityksiin ja kilpailuihin osallistumiseen.

Aikuisten arvokisoihin valittavilta edellytetään sitoutumista kansainvälisen kisatuntuman ylläpitoon myös syyskaudella ennen EM-kilpailuja, joten EM-kilpailuihin tähtäävien osalta tulee hakemuksessa kertoa mihin kansainvälisiin turnauksiin aiotaan osallistua niin kevätkaudella kuin syyskaudellakin.

Liiton valmennusvaliokunta valmistelee liiton hallitukselle esityksen joukkueiden kokoonpanosta mahdollisimman pian kevätkauden World Cupien jälkeen. Tämän jälkeen liiton hallitus pyrkii tekemään mahdollisimman ripeästi joukkueiden valinnat kustannusjakoineen. Kustannusten jakoon vaikuttavat kyseisiin kilpailuihin käytettävissä olevat rahat, joukkueen koko, annetut näytöt sekä liiton laatujärjestelmän mukaiset seurakohtaiset kriteerit. Liitto pidättää oikeuden edellyttää erillistä karsintakilpailua, mikäli samasta sarjasta hakee edustuspaikkaa kaksi urheilijaa, joiden keskeistä paremmuutta valmennusvaliokunta ei koe yksiselitteiseksi.