Camilla Vikstenille Combat Games -pronssia

23.10.2013

Pasi Rantala (vas.), Sonja Raassina, Camilla Viksten, Auvo Niiniketo ja Sami Savo
Pasi Rantala (vas.), Sonja Raassina, Camilla Viksten, Auvo Niiniketo ja Sami Savo
Camilla Viksten
Camilla Viksten

Vantaan Kamppailukeskuksen Camilla Viksten otteli pronssille Pietarissa järjestetyissä World Combat Games -kisoissa.

Viksten kukisti Combat Gamesin alkuottelussa puolalaisen EM-hopeamitalistin Dorota Godzinan kaikin tuomariäänin 3-0 ja eteni semifinaaliin.

- Taktiikka oli aloittaa ottelu tarkasti pienellä painostuksella ja lisätä painetta loppua kohden. Taktiikka toimi hyvin ja voitto tuli. Ja nyt sitten painonvetoa keskiviikon vaakaa varten, fiilis on hyvä, Viksten totesi ottelun jälkeen.

Semifinaaliottelussa Viksten kohtasi  vietnamilaisen Aasian mestarin Nguyen Thi Tuietin. Normaalia painoluokkaansa alempana 56-kiloisissa otelleen Vikstenin ongelmaksi tuli ottelussa liian kova painonpudotus ja vietnamilainen iski 3-0 pistevoittoon.

- Vietnamilainen oli hyvä ottelija, nopea ja sähäkkä. Kova painonveto vaati veronsa eikä kroppa ehtinyt kunnolla palautua. Tämä näkyi omassa tekemisessä terävyyden puutteena. Täysillä tankeilla tulos olisi varmaan ollut toinen. Tappio tietysti harmittaa aika paljon. Minulle oli jo voitto päästä Combat Gameseihin ja pronssikin kirkastuu ajan kanssa, Viksten summasi tuloksen.

Combat Games on Olympialaisten jälkeen maailman suurin kamppailu-urheilutapahtuma. Camilla Viksten otteli sarjassa Full Contact -56kg, johon valittiin maailman 8 parasta ottelijaa karsintaturnausten perusteella. Euroopasta paikan sai yhteensä neljä ottelijaa. Viksten lunasti paikkansa ottelemalla pronssille vuoden 2012 EM-kisoissa.

Tulokset:

FC -56kg Camilla Viksten VKK vs Dorota Godzina POL, 3-0

FC -56kg Nguyen Thi Tuiet VIE vs Camilla Viksten VKK, 3-0