Kevätleiri kokosi pohjoisen harrastajat Ouluun

6.4.2014

Yhteiskuva viimeisistä harjoituksista
Yhteiskuva viimeisistä harjoituksista
Jarno Nurminen
Jarno Nurminen
Jarno opettaa
Jarno opettaa
Jarno Nurminen ja Lauri Suomela harjoittelemassa
Jarno Nurminen ja Lauri Suomela harjoittelemassa
Jarno Nurminen ja Antti Sariola harjoittelemassa
Jarno Nurminen ja Antti Sariola harjoittelemassa
Sari Ruuska
Sari Ruuska
Sari Ruuska ja Saku Ronkainen harjoittelemassa
Sari Ruuska ja Saku Ronkainen harjoittelemassa

Jarno Nurminen ohjasi Kickboxing Teamin isännöimän Potkunyrkkeilyliiton kevätleirin Oulussa.

Jo yli kymmenvuotisesta perinteestä poiketen Oulussa järjestettiin tämänvuotisista suurleireistä kevät- eikä talvileiri. Ohjaajavalinnassa poikettiin myös perinteistä ja leiriä veti tamperelainen Jarno Nurminen, joka on ollut viime vuosina harvinainen vieras potkunyrkkeilytapahtumissa. Omalla kilpaurallaan Jarno saavutti parhaimmillaan MM-hopeaa. Valmentajana hän on kunnostautunut ohjastamalla Jesse Palannon WAKO-PRO ammattilaisten Euroopan mestariksi.

 

Leiri koostui normaaliin tapaan neljästä harjoituksesta, joissa käytiin läpi ennen kaikkea tekniikoiden tekemistä oikealta etäisyydeltä ja sijoittumista vastustajaan nähden. Harjoituksissa tehtiin pitkiä tekniikkakombinaatioita, jotka opeteltiin pala palalta niin että kokemattomammatkin kamppailijat pääsivät hyvin mukaan. Tekniikoiden harjoittelussa hanskoja käytettiin paljon potkutyynyjen tai pistehanskojen korvikkeena ja leiriltä tulikin paljon antia myös välineharjoitteluun.

- Halusin opettaa ennen kaikkea helppoja ja yksinkertaisia tekniikoita ja niiden oikeanlaista harjoitustapaa. Lisäksi käytiin läpi oikeaan paikkaan sijoittumista niin että tekniikoita voi käyttää tehokkaasti, Jarno valotti leirin teemaa.

Kokeneena valmentajana Jarnolla oli sanansa sanottavana niin kilpailijoille kuin harrastajillekin.

- Jos on tavallinen kuntoharrastaja, on tärkeintä käydä oman seuran ohjatuissa treeneissä mahdollisimman usein. Sieltä luultavasti kuitenkin saa eniten sitä mitä haluaa. Pitkäjänteinen ja säännöllinen harjoittelu on tärkeintä, Jarno opastaa harrastajia.

- Kilpailijoilla oleellista on mielestäni se että kun perussuorittaminen on tarpeeksi vahvaa niin muu onkin sitten helppoa. Siksi perusasiat pitää saada ensiksi kuntoon. Kannattaa myös käydä mahdollisimman paljon muiden seurojen ohjatuissa harjoituksissa. Siinä näkee että on monta tapaa tehdä asiat oikein. Kun saa sitä kautta laajempaa näkemystä, huomaa paremmin mitkä jutut sopivat itselle, Jarno kertoo.

 

Kevätleiri kokosi harjoittelijoita laajalti ympäri Pohjois-Suomea. Leiriläisiä oli yhteensä kolmisenkymmentä isäntäseura Kickboxing Teamilta Oulusta ja Raahesta, Oulun Kickboxingilta, Nivalasta, Jyväskylästä, Porista, Kokkolasta ja Kuopiosta. Vaikka osallistujamäärä ei ollut valtava, laatu korvasi osittain määrän ja erityisesti kilpailijoiden osuus leiriläisistä oli huomattava. Leirin yhteydessä pidettiin myös vyökoe, jossa Kickboxing Teamin Paula Kamula suoritti sinisen vyön.

Yksi leiriläisistä oli Jyväskylän Jigotai Kickboxingin Sari Ruuska, joka tuli Ouluun hiomaan taitojaan kahden viikon päästä pidettäviä SM-kisoja varten.

- Mitään aivan uutta ei leirillä ollut, mutta paljon sellaista mitä on tullut vähemmän harjoiteltua. Odotinkin että tehtäisiin paljon alapotkutekniikkaa ja se oli hyvä että tekniikoita tehtiin eri kerroksiin vaihdellen niin ettei potkittu pelkästään jaloille vaan myös vartaloon ja päähänkin. Tekniikat olivat paljon sellaisia isolle miehelle parhaiten sopivia, mutta toki niitä voi pieni nainenkin käyttää, Sari analysoi leirin antia.

Sari kertoi myös omista tavoitteistaan ja harjoittelustaan.

- SM-kisat on nyt tämän kauden päätavoite ja kausi varmaan päättyy niihin. Sitten on tavoitteena saada alle kunnollinen peruskuntokausi niin että voin aloittaa kilpailemisen syksyllä jo heti ensimmäisistä kotimaan kisoista eikä se venyisi myöhempään. Toivottavasti ensi kaudesta tulee yhtä aktiivinen kuin kevät on nyt ollut niin että kisoissa olisi paljon monen tasoista ottelijaa ja saisi hyvin matseja, Sari kertoo suunnitelmistaan.

 

Seuraava Potkunyrkkeilyliiton suurleiri ja samalla vuoden päätapahtuma on elokuussa Hämeenlinnassa pidettävä kesäleiri, jonne tullaan hakemaan nimekäs ulkomainen ohjaaja.