Suomen Potkunyrkkeilyliitto

« aihelistaan

Säärisuojat kisoissa


 • nimimerkki

  Pauli S

  8.10.2018 klo 16:14
  Mikä se on nykyään kisoissa linja sallittujen säärisuojien suhteen?

  2017 ja vielä tämän vuoden kevään kisoissa sai käyttää "sukkasuojia" (mm. Crest, Manto, Venum ja RDX). Viime lauantaina Espoon kisoissa yski ottelu ei päässyt alkamaan kun ottelijalla oli Nationmanin sukkasuojat ja ne käskettiin vaihtamaan.

  Olisi kisaajille ja valmentajille helpompaa kun olisi selkeä linja. Tyyliin, "Jatkossa tulevissa kisoissa saa käyttää vain Toptenin Wako hyväksyttyjä kisasuojia joita on kahta eri mallia".

  Tällä vältyttäisiin siltä, ettei tarvisi ennen kisoja kysellä, että saako tällä kertaa otella jossain tietyissä suojissa ja sitten lainailla hyväksyttyjä suojia muilta seuroilta.

 • nimimerkki

  Tomi / KBT Kokkola

  8.10.2018 klo 20:02
  Liiton sivuilta löytyvässä potkunyrkkeilyn kilpailuoppaassa vuodelta 2017 sanotaan seuraavaa

  "- Säärtä ja jalkapöytää suojaavat sukkamalliset jalkasuojat, joissa ei ole kovia osia (K1- ja
  Lowkick-ottelumuodot)".

  Eikö tuo ole melko yksiselitteisesti ilmaistu. Ainakin meidän ottelija käytti Iisalmessa Nationmanin sukkasuojia eikä siitä tullut huomautettavaa. Toki olisi suotavaa olla yhteneväinen linja kaikissa kisoissa.

 • nimimerkki

  Pauli S

  9.10.2018 klo 09:08
  Kilpailuoppaan tekstihän on selkeä.

  Espoon kisoissa kehätuomarilla ei näyttänyt olevan ongelmaa Nationmanin suojien kanssa vaan toimitsijapöydästä huudettiin, että kyseisillä suojilla ei saa otella vaan ne pitää vaihtaa.

 • nimimerkki

  Harri Viittala

  11.10.2018 klo 08:43
  Kysyin asiaa liiton tuomaripalstalta ja vastaus oli, että salikisoissa mennään kilpailuoppaan mukaan (kts. Tomin lainaus) eli suojia ei ole rajattu tiettyihin merkkeihin.

 • nimimerkki

  Aku

  12.10.2018 klo 09:29
  Voisiko joku Espoon tuomareista/liitosta selvittää, miksi tällainen viime hetken sähläys tapahtui?
  Miksi kyseisen huutelijan näköjään väärää vaatimusta ei kukaan - ei päätuomari eikä muut tuomarit korjanneet, vaan ottelijamme joutui juuri kehään noustessa räpläämään huutelijan vaatimuksesta jalkaansa itselleen sopimattomat säärisuojat ja ymmärrätte varmaan, mitä tällainen tekee ottelijan keskittymiselle.
  Sortsisäännöt ovat jo tarpeeksi omituiset, ei kai tästä tule nyt seuraavaa mielivallan kohdetta.

 • Petteri Maunu

  12.10.2018 klo 22:28
  Itse en ko tapausta nähnyt Espoon kisoissa niin vaikea ottaa kantaa sen tarkemmin. Pitää käsitellä asia tuomarivaliokunnan kanssa. Kilpailuopasta katselmoidaan joka tapauksessa loppuvuodesta ja tarvittaessa päivitetään. Kv kisoissahan nuo perinteiset sukkamallin suojat eivät ole enää kelvanneet. Kansallisesti on ollut vielä joustoa ja voimassaolevan kilpailuoppaan mukaan pitäisi toimia.

 • nimimerkki

  Aku

  13.10.2018 klo 09:16
  "Säärtä ja jalkapöytää suojaavat sukkamalliset jalkasuojat, joissa ei ole kovia osia (K1- ja
  Lowkick-ottelumuodot)". Tämän mukaan kilpailuopasta ei noudatettu, vaan nimenomaan sukkamalliset säärisuojat kiellettiin juuri ennen matsia.

  "Kv kisoissahan nuo perinteiset sukkamallin suojat eivät ole enää kelvanneet." Tässä WAKO K1 european champion matseja 2018. Iso osa on sukkamallisia "kiellettyjä" suojia. https://www.youtube.com/watch?v=ci8sFOEPJP4

  Hienoa, että tämä selvitetään kunnolla, koska "omat säännöt" tai olemassaolevien sääntöjen väärä tulkinta aiheuttavat ihan turhaa sekoilua ottelijoille.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Säärisuojat kisoissa