Unkarin maailmancupin tulokset!

Unkarin maailmancup kilpailtiin viime viikonloppuna 17.-20.5. Budapestissa. Suomalaisia kilpailijoita oli mukana 14, ja osallistujia ylipäätään jopa 38 eri maasta. Suomalaismenestys turnauksessa oli hyvää Antti Rintasen voitettua light contactin 79 kiloisten sarjan ja Anton Poropudaksen iskettyä full contactin 60 kilon juoniorisarjan voittoon.

Järvenpään Kehäkarhujen Antti Rintanen oli turnauksen suurin suomalaisurakoitsija kilpailtuaan jopa seitsemässä eri sarjassa. Voittosarjassaan, light contactin 79kiloisissa, hän saalisti ensin tyylipuhtaat pistevoitot Itävallan Michael Leitneristä ja Slovakian Marek Karlikista ja voitti tiukassa loppuottelussa pistein 2-1 Bulgarian Ivan Krastanovin.

Järvenpään Kehäkarhujen Anton Poropudas pääsi vapaa-arvalla suoraan loppuotteluun ja voitti siinä tyylipuhtaasti Bosnia Helzegovinan Imran Kolenovicin kaikin tuomariäänin 3-0.

Hopealle suomalaisista sijoittui peräti kuusi suomalaisurheilijaa: Erika Rinne, Wilma Railio, Noora Al-Saffu, Hanna-Riikka Hartikainen, Virve Sinkkonen ja Petra Hämälä. Kaikki ottelivat omissa sarjoissaan hyvin, ja vaikka finaaliotteluissa taipuivatkin niin voivat olla suorituksiinsa tyytyväisiä.

Järvenpään Kehäkarhujen Erika Rinne kohtasi ensin Italian Veronica Mangionen, jonka voitti tyylipuhtaasti 3-0. Välierissä vastassa oli Puolan Emilia Czerwinska, josta Erika tiukan väännön jälkeen selviytyi voittajaksi pistein 2-1. Finaalivastustaja, Norjan moninkertainen arvokisavoittaja Thea Theresa Naess oli kuitenkin tällä kertaa parempi hajaäänin 2-1.

GB Gymin Wilma Railio kohtasi matkallaan finaaliin kroatialaisen Lucija Regvatin ja espanjalaisen Ruiz Maria Jose Castellon, joista voitot irtosivat lukemin 2-1 ja 3-0. Finaalissa Railio joutui kuitenkin toteamaan serbialaisen hallitsevan maailman- ja euroopanmestari Saida Bukvicin vielä vahvemmaksi, loppulukemat 3-0.

GB Gymin Noora Al-Saffu oli vahva omasa sarjassaan voittaessaan ensin Slovakian Barbara Mayerovan ja Puolan Magdalena Niemyjskan molemmat lukemin 3-0. Finaalissa vastaan asettui Italian Irene Roggio, kyseessä oli siis toisinto viime vuoden Unkarin maailmancupin finaalissa, jossa sama parivaljakko oli vastakkain. Valitettavasti tuloskin oli tällä kertaa sama: italialaiselle voitto lukemin 3-0.

Tampereen Ju-jutsukoulun Hanna-Riikka Hartikainen urakoi hopealle päättyneessä kamppailussaan neljä ottelua. Vastaan asettuivat Itävallan Yael Yvon, Serbian Marina Djekic, Slovakian Veronica Petrikova ja Ukrainan Viktoriia Korkoshko. Voitot ensimmäisestä kolmesta irtosivat lukemien 3-0, 0-0 WO ja 3-0. Finaalissa ukrainalainen oli kuitenkin parempi lukemin 3-0.

Kushin-kanin Virve Sinkkosella oli oteltavanaan kaksi ottelua, joista ensimmäinen Tsekin Martina Fendrichovaa vastaan ja voitto lukemin 3-0. Finaalissa vastaan tuli hallitseva maailmanmestari Serbian Teodora Manic, jolle Sinkkonen joutui taipumaan: loppulukemat 3-0. Tuloksena sarjan toinen tila.

Kickboxing Teamin Petra Hämälä ja Vantaan Kamppailuklubin Mirjam Hänninen kilpailivat molemmat samassa kolmen henkilön sarjassa. Molemmat suomalaiset joutuivat niin ikään toteamaan Slovakian Alexandra Filopovan tällä kertaa vahvemmaksi lukemin 3-0. Tuloksina kuitenkin sarjan toinen ja kolmas tila.

Kaksi muuta pronssille sijoittunutta suomalaisurheilijaa olivat Akseli Saurama ja Korede Lawrence. Järvenpään Kehäkarhujen Saurama kukisti ensin Puolan Dawid Zabierekin lukemin 3-0, mutta hävisi välieräottelussa turkkilaiselle Omer Can Uyanille tiukassa ottelussa lukemin 2-1.

Tuusulan Nyrkkeilyseuran Korede Lawrence taisteli puolestaan omasa sarjassaan ensin voiton Israelin Eitan Aharon Kaganista lukemin 3-0. Tasaisessa välieräkamppailussa Lawrence joutui taipumaan ukrainalaiselle Maksym Semenchukille tiukassa ottelussa lukemin 2-1. Semenchuk selvisi lopulta sarjansa voittajaksi kukistamalla finaalissa kreikkalaisen lukemin 3-0.

Myös Kicboxing Teamin Lauri Suomela, Jigotain Essi Honkonen ja Vantaan Kamppailuklubin Kaisa Musikka olivat mukana turnauksessa, mutta kärsivät kaikki omissa sarjoissaan avauskierroksen tappiot. Suomela taipui niukasti Slovakian Marco Novakille, lukemin 2-1. Honkosen kohtalona oli puolestaan hävitä serbialaiselle Jovana Milovanovicille 3-0 ja Musikan Slovakian Lucia Szabovalle niin ikään lukemin 3-0.

Suurkiitos kaikille osallistuneille urheilijoille, seuroille ja valmentajille turnauksesta!

Tulokset kokonaisuudessaan sarjoittain:

01 PF 068 F GRAND CHAMPION SEN
-Antti Rintanen FIN vs Richard Veres GER 1-4

1 PF 049 S M -79 kg
-Antti Rintanen FIN vs Prodromos Papadopoulos GRE 2-7

1 PF 050 S M -84 kg
-Antti Rintanen FIN vs Leon Greier 5-7

2 LC 034 S M -79 kg
-Antti Rintanen FIN vs Michael Leitner AUT 3-0
-Antti Rintanen FIN vs Marek Karlik SVK 3-0
-Antti Rintanen FIN vs Ivan Krastanov BUL 2-1
Rintanen voitti sarjan.

2 LC 035 S M -84 kg
-Antti Rintanen FIN vs Ádám Vörös HUN 3-0
-Antti Rintanen FIN vs Martin Glinik SVK 2-1

3 KL 035 S M -84 kg
-Antti Rintanen FIN vs Ádám Vörös HUN 0-3

3 KL 034 S M -79 kg
-Antti Rintanen FIN

5 FC 046 S M -71 kg
-Akseli Saurama FIN vs Dawid Zabierek POL 3-0
-Akseli Saurama FIN vs Omer Can Uyan TUR 1-2
Saurama sijoittui pronssille.

5 FC 055 S F -60 kg
-Erika Rinne FIN vs Veronica Mangione ITA 3-0
-Erika Rinne FIN vs Emilia Czerwinska POL 2-1
-Erika Rinne FIN vs Thea Therese Naess NOR 1-2
Rinne sijoittui hopealle.

6 LK 053 S F -52 kg
-Wilma Railio FIN vs Lucija Regvat CRO 2-1
-Wilma Railio FIN vs Ruiz Maria Jose Castello ESP 3-0
-Wilma Railio FIN vs Saida Bukvic SRB 0-3
Railio sijoittui hopealle.

7 K1 034 OJ F -52 kg
-Noora Al-Saffu FIN vs Barbara Mayerova SVK 3-0
-Noora Al-Saffu FIN vs Magdalena Niemyjska POL 3-0
-Noora Al-Saffu FIN vs Irene Roggio ITA 0-3
Al-Saffu sijoittui hopealle. Sama parivaljakko kohtasi myös viime vuonna Unkarin finaalissa, samalla lopputuloksella.

7 K1 043 S M -60 kg
-Korede Lawrence FIN vs Eitan Aharon Kagan ISR 3-0
-Korede Lawrence FIN vs Maksym Semenchuk UKR 1-2
Lawrence sijoittui pronssille, Semenchuk voitti lopulta kultaa, kukisti kreikkalaisen finaalissa 3-0.

7 K1 045 S M -67 kg
-Lauri Suomela FIN vs Marco Novak SVK 1-2

7 K1 054 S F -56 kg
-Essi Honkonen FIN vs Jovana Milovanovic SRB 0-3

-Hanna-Riikka Hartikainen FIN vs Yael Yvon AUT 3-O
-Hanna-Riikka Hartikainen FIN vs Marina Djekic SRB WO
-Hanna-Riikka Hartikainen FIN vs Veronika Petrikova SVK 3-0
-Hanna-Riikka Hartikainen FIN vs Viktoriia Korkoshko UKR 0-3
Hartikainen sijoittui hopealle.

7 K1 055 S F -60 kg
-Kaisa Musikka FIN vs Lucia Szabova SVK 0-3

7 K1 056 S F -65 kg
-Virve Sinkkonen FIN vs Martina Fendrichova CZE 3-0
-Virve Sinkkonen FIN vs Teodora Manic SRB 0-3
Sinkkonen sijoittui hopealle.

7 K1 057 S F -70 kg
-Mirjam Hänninen FIN vs Alexandra Filipova SVK 0-3

-Petra Hämälä FIN vs Alexandra Filipova SVK 0-3
Hämälä sijoittui hopealle ja Hänninen sijoittui pronssille.

FC J M -69 kg
-Anton Poropudas FIN vs Imran Kolenovic BIH 3-0
Anton Poropudas voitti sarjansa.