Päivityksiä vyökoesääntöihin

Suomen Potkunyrkkeilyliiton hallitus on 9.9.2018 kokouksessaan päättänyt päivittää liiton vyökoesääntöjä.

Päivitykset ovat lähinnä täsmennyksiä yleisiin vaatimuksiin, vyökohtaisia vaatimuksia ei ole muutettu:

  • Liitolla on vain yksi vyökoejärjestelmä. Liiton jäsenseurat eivät voi noudattaa potkunyrkkeilyn tai sen ulkomaisen käännöksen nimellä (tai lisäämällä niihin etu- tai jälkiliitteitä) mitään muuta vyökoejärjestelmää tai vastaavaa tasojärjestelmää.
  • Vyökokeiden pitäjillä pitää kaikissa vyöasteissa olla liiton hyväksymä Suomessa suoritettu musta vyö, voimassaolevat graduointioikeudet sekä voimassaoleva potkunyrkkeilylisenssi. Suomen Potkunyrkkeilyliiton www-sivuilla pidetään kirjaa graduointioikeuksista.
  • Ulkomailla suoritettuja vyöarvoja ei hyväksytä sellaisenaan, koska eri maiden kriteerit eivät täysin vastaa toisiaan. Ulkomailla vyöarvonsa suorittanut voi osallistua liiton alaiseen vyökokeeseen, jossa hänen vyöarvonsa arvioidaan liiton vyökoejärjestelmän mukaisesti.

Lisäksi hallitus päätti kokouksessaan, että liiton nettisivuilla listataan mustien vöiden luettelossa vain Suomen Potkunyrkkeilyliiton tunnustamat Suomessa suoritetut mustat vyöt. Ulkomailla suoritetut mustat vyöt listataan, jos kyseiset henkilöt
1. käyvät liiton vyökokeessa hyväksyttämässä mustan vyön
2. täyttävät liiton vyökoevaatimusten mustan vyön kriteerit
3. toimivat liiton jäsenseuran alaisuudessa
4. maksavat liiton lajilisenssin
5. ovat kirjoilla Suomessa.