Prahassa kilpailtiin K1 Euroopan cup -turnaus

Viime viikonloppuna Prahassa kilpailtu K1 Euroopan cup -turnaus polkaisi kunnolla käyntiin syksyn kansainvälisen kilpailukauden. Kilpailuihin osallistui neljä suomalaista arvokisapaikkaa metsästävää urheilijaa.

Euroopan Cup on syyskauden tasokkain avoin kansainvälinen potkunyrkkeilyturnaus, ja siihen osallistui ottelijoita noin 20 eri maasta.

Sijoituksellisesti suomalaisista parhaiten ottteli Kickboxing Teamin Petra Hämälä, joka sijoittui sarjassaan kolmanneksi. Hämälä kohtasi turnauksensa avanneessa välieräottelussa Puolan Zuzanna Matusiewiczin. Taistelustaan huolimatta Hämälä joutui taipumaan ottelussa pistein 1-2. Sarjan voitti Matusiewiczin finaalissa kukistanut Slovakian Alexandra Filipova.

Naisten 56 kilon sarjassa otellut Tampereen Ju-jutsukoulun Hanna-Riikka Hartikainen joutui myös taipumaan ensimmäisessä ottelussaan, Puolan Paulina Saczukille pistein 3-0. Sarjan voitti Itävallan Yvon Nael, joka onnistui kukistamaan nimenomaan Saczukin välierissä. Hartikaisen sijoitus 8.

Naisten 65 kilon sarjassa kilpaili suomalaisista Hämeenlinnan Kushin-Kanin Virve Vanhakoski. Vanhakoski joutui niin ikään taipumaan puolalaiselle, Pola Rogalalle, pistein 3-0. Sarjassa voittoon iski Puolan Kamila Balanda. Vanhakosken sijoitus 8-9.

Miesten 60 kilon sarjaan osallistunut Korede Lawrence (Tuusulan Nyrkkeilyseura) taisteli avausottelussaan Tsekin Ruslan Shakhaldaevia vastaan. Lawrence kärsi ottelussa 3-0 pistetappion. Kyseisen sarjan voitti Unkarin Mykhailo Vasylioglo, joka tyrmäsi seuraavassa ottelussa juuri Shakhaldaevin. Lawrencen sijoitus 8-12.

Suomalaistulokset kokonaisuudessaan:

K-1 SENIOR MEN -60 kg
Korede Lawrence (FIN) – Ruslan Shakhaldaev (CZE) 0-3

K-1 SENIOR WOMEN -56 kg
Hanna-Riikka Hartikainen (FIN) – Paulina Saczuk (POL) 0-3

K-1 SENIOR WOMEN -65 kg
Virve Vanhakoski (FIN) – Pola Rogala (POL) 0-3

K-1 SENIOR WOMEN -70 kg
Petra Hämälä (FIN) – Zuzanna Matusiewicz (POL) 1-2