Nuorten MM-kultaa Suomeen!

Tässä päivittyvässä uutisessa seurattiin Italian Jesolossa miteltyjä nuorten MM-kisoja ja etenkin niiden suomalaisottelijoita Anton Poropudasta ja Noora Al-Saffua.

Lauantai 22.9.2018:

Anton Poropudas kohtasi klo 11.30 Suomen aikaa alkaneessa finaalitaistossaan Venäjän Nikita Taranin. Itänaapuri kävi ärhäkästi päälle alusta alkaen ja otti tilaa pois taitavalta suomalaiselta. Poropudas antoi vastustajansa hallita keskikehää ja pyrki itse napsimaan mahdollisimman selkeitä osumia.

Taran oli ottelijoista työteliäämpi etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Anton Poropudas otteli kaikki erät nousujohteisesti ja vei varsinkin päätöserän tyylikkäästi nimiinsä. Suomalaisen käsi nostettiinkin itseoikeutetusti ylös täysiaikaisen ottelun päätteeksi. Voitto matkasi Suomeen ja Järvenpäähän puhtaasti kaikin tuomariäänin. Onnittelut Antonille B-junioreiden maailmanmestaruudesta!

Anton valittiin ottelun jälkeen myös koko nuorten MM-kisojen parhaaksi kehäottelijaksi kaikista sarjoista! Kisoissa oteltiin yhteensä 512 kehäottelua ja osallistujia oli suuri määrä, joten saavutus on huikea nuorelle suomalaiselle!

Suomalaisten saldo nuorten MM-kilpailuista oli kaksi mitalia, kun Noora Al-Saffu voitti hienosti pronssia A-junioreissa. Mitalit jaetaan myöhemmin tänään ja joukkue palaa Suomeen sunnuntaina.

Perjantai 21.9.2018:

Tänään ei ole suomalaisia kehässä. Anton Poropudaksen finaali on lauantaina kehän 2 ensimmäinen ottelu. Poropudas saa loppuottelussa vastaansa Venäjän Nikita Taranin. Peukut pystyyn!

Noora Al-Saffun sarjan finaali käydään myös lauantaina. Siinä Jade Jorand kohtaa Serbian Maria Djekicin, joka on A-junioreiden hallitseva euroopanmestari. Kamppailu isketään kehän 3 seitsemäntenä otteluna.

Torstai 20.9.2018:

Noora Al-Saffu kohtasi torstai-illan välieräottelussaan Ranskan Jade Jorandin, joka oli tuttu kisakumppani vuoden takaisista B-junioreiden EM-kilpailuista. Noora voitti tuolloin ranskalaisen tiukan kamppailun päätteeksi loppuottelussa. Tällä kertaa Jade Jorand otti ohjakset käsiinsä ja hallitsi kamppailua. Jorand napsi osumia etenkin takajalan etupotkullaan ja hyödynsi oivallisesti ulottuvuutensa.

Al-Saffu yritti vielä päätöserässä kiriä vastustajansa johtoa kiinni, mutta joutui tällä kertaa tyytymään pistetappioon tuomariäänin 3-0. Onnittelut Nooralle kuitenkin A-junioreiden 52-kiloisten MM-pronssimitalista!

Anton Poropudaksella oli torstaina välipäivä.

Keskiviikko 19.9.2018:

Anton Poropudas kohtasi välieräkamppailussaan Venäjän Vitalii Aleksandrovin. Kaksikko oli kohdannut aiemmin Pietarissa viime joulukuussa, tuolloin itänaapuri vei voiton nimiinsä hajaäänin. Ottelu oli tälläkin kertaa tasainen, mutta järvenpääläinen onnistui yllättämään vastustajansa rytminvaihdoillaan ja oli hieman vastustajaansa osuvaisempi. Anton Poropudas väläytteli osaamistaan esimerkiksi hienosti ajoitetulla pyyhkäsyllään, jonka päätteeksi vastustaja sai keräillä itseään kanveesilta.

Venäläinen yritti lopussa vimmatusti kiriä Poropudaksen pistejohtoa kiinni, mutta sai tällä kertaa itse tyytyä hajaäänitappioon. Anton ylsi voitollaan sarjansa loppuotteluun, jossa vastaan asettuu Venäjän Nikita Taran. Finaalivastustaja kukisti puolivälierissä Palestiinan Mohammed Alhalalbiyan ja päihitti välierissä Kasakstanin Serikhzan Salimgereyevin.

Tiistai 18.9.2018:

Järvenpään Kehäkarhujen Anton Poropudas taisteli ensimmäisessä ottelussaan voiton ja varmisti Suomeen vähintään pronssisen mitalin!

Ensimmäinen kisoissa kehään päässyt suomalaisottelija kohtasi puolivälieräottelussaan Algerian Mohamed Amine Nouaran ja voitti ottelun hienosti kaikin tuomariäänin 3-0. Poropudas napsi osumia etenkin etukäden yläkoukullaan, kun vastustaja haki osumia puolestaan takakädellä. Algerialainen oli ottelussa aktiivisempi, mutta Poropudas otteli tarkemmin.

Full contactin B-junioreiden 60-kiloisten sarjassa kilpaileva Poropudas saa välierissä vastaansa Venäjän Vitalii Aleksandrovin. Kyseisessä sarjassa on kilpailijoita mukana yhteensä seitsemän.

GB Gymin Noora Al-Saffu kohtasi tiistai-iltana avausottelussaan isäntämaa Italian Irene Roggion. Italialainen tiedettiin vaaralliseksi, olihan hän voittanut kaksikon molemmat aiemmat kohtaamiset.

Tällä kertaa Noora kuitenkin löysi hyvin oman etäisyyden ja rytmin. Suomalainen otti vastustajaltaan tilan pois ja piti aloitteet itsellään. Kamppailu oli tasainen, mutta Noora johti ottelua avauserästä alkaen ja vei lopulta voiton nimiinsä yksimielisesti 3-0.

Noora Al-Saffu varmisti voitollaan vähintään pronssisen mitalin. Välierissä suomalainen saa vastaansa Ranskan Jade Jorandin. Al-Saffu kilpailee B-junioreiden K1 52-kilon sarjassa. Sarjassa on kaikkiaan kuusi kilpailijaa.