Suomen Potkunyrkkeilyliiton vuoden valinnat 2018

Suomen Potkunyrkkeilyliitto on valinnut vuoden 2018 ottelijat, valmentajan ja tuomarin.

Vuoden miesottelijaksi on valittu Espoon Kehähaiden Tino Saarikangas. Saarikangas saavutti pronssia full contactin EM-kisoissa Slovenian Mariborissa, 67 kilon sarjassa, ja voitti kultaa sekä SM-kisoissa että Finnish Openissa. Saarikangas näkyi myös aktiivisesti kotimaisissa tapahtumissa, niin kulma-avustajana kuin kehä- ja arvostelutuomarinakin. Lisäksi hän suoritti talvileirillä potkunyrkkeilyn ruskean vyön.

Vuoden naisottelijaksi on valittu Järvenpään Kehäkarhujen Erika Rinne. Sarjansa – 60 kilon – hallitseva maailmanmestari Rinne voitti full contactin EM-kisoissa Mariborissa yhden ottelun, mutta kärsi puolivälierissä hajaäänitappion sarjavoittajalle, joka voitti selvästi kisojen kaikki muut ottelunsa. Rinteen kauden kruunasi full contactin world cupin kokonaiskilpailun voitto. Rinne saavutti world cupissa voiton Itävallassa sekä hopeaa Unkarissa, Italiassa ja Irlannissa.

Vuoden junioriottelijaksi on valittu Järvenpään Kehäkarhujen Anton Poropudas. Poropudaksen kausi huipentui upeaan B-junioreiden maailmanmestaruuteen 60 kilon sarjassa Italian Jesolossa käydyissä kisoissa. Poropudas valittiin koko kisojen parhaaksi kehäottelijaksi. Poropudas voitti myös nuorten sarjassaan Unkarin ja Italian world cupit.

Vuoden valmentajaksi on valittu Jyväskylän Jigotai Kickboxingin Marko Saarinen. Saarinen on vuoden aikana osoittanut esimerkillistä aktiivisuutta sekä panostanut merkittävästi oman valmennusosaamisensa kehittämiseen, josta näkyvimpänä osoituksena on valmentajan ammattitutkinnon suorittaminen.

Vuoden tuomariksi on puolestaan valittu Jigotai Kickboxingin Jussi Maula. Maula on osoittanut kiitettävää aktiivisuutta tuomaritoimintaan osallistumisessa ja kehittynyt tuomaritehtävissä vuoden aikana isoin harppauksin. Maula kunnostautui kotimaisten kisojen lisäksi tuomarina aina EM-kilpailuja myöten, keräten kiitosta otteistaan kymmenen ottelun arvostelutuomarina ja neljän kamppailun kehätuomarina.

Näiden valintojen myötä liitto haluaa kiittää kaikkia hienosta ja onnistuneesta vuodesta, sekä toivottaa hyvää uutta vuotta 2019!

Vuoden valinnat 2018:

  • Vuoden miesottelija: Tino Saarikangas, Espoon Kehähait
  • Vuoden naisottelija: Erika Rinne, Järvenpään Kehäkarhut
  • Vuoden junioriottelija: Anton Poropudas, Järvenpään Kehäkarhut
  • Vuoden valmentaja: Marko Saarinen, Jigotai Kickboxing
  • Vuoden tuomari: Jussi Maula, Jigotai Kickboxing