Yury Bulat ohjasi valtakunnallisen kevätleirin Oulussa

Potkunyrkkeilyliiton vuotuinen kevätleiri järjestettiin 30.-31.3. Oulussa KBT Fight Centerillä. Leirin ohjauksesta vastasi potkunyrkkeilyn moninkertainen maailmanmestariottelija ja -valmentaja, valkovenäläinen Yury Bulat.

Bulat osoitti olevansa huipputason valmentaja ja keskittyi opetuksessa erityisesti taktiikkaan, jolla kansainvälisessä amatööripotkunyrkkeilyssä saadaan pisteitä. Hän korosti etäisyyden vaihtojen merkitystä ja selkeiden pisteosumien tekemistä, minkä jälkeen poistutaan tilanteesta turvaan vastustajan sivulle. Harjoitteet tehtiin pääosin erilaisina tehtäväsparreina ja harjoitusten alkuosa toteutettiin ilman suojavarusteita.

Paikalle saapui noin 60 potkunyrkkeilijää ympäri Suomen ja edustettuina oli toistakymmentä eri seuraa, kauimmaiset pääkaupunkiseudulta saakka. Leirin yhteydessä pidettiin vyökoe, jossa mustat vyöt Leif Stenius ja Teijo Ukkonen graduoivat Petra Hämälän ja Harri Jekusen siniselle vyölle.

Leirin yhteydessä järjestettiin lauantaina myös 30. kertaa pidetyt KBT-kisat. Kohtuullisesta ilmoittautumismäärästä huolimatta painoluokat menivät ristiin ja kisoihin saatiin vain yksi virallinen ottelu sekä yksi näytösottelu.

Valtava kiitos järjestäneelle seuralle, vierailevalle ohjaajalle ja leirille osallistuneille harrastajille hienosti sujuneesta leiristä!

Tulokset: (voittaja ensin)

1. K1nv -63,5 kg Jonne Kahma KBT vs. Toni Tönkyrä KBT, NÄYTÖSOTTELU

2. K1nv -65 kg Suvi Halonen NHBI vs. Vilma Laine OKA, 3-0