Venäjän Diamond Cupin tulokset

Potkunyrkkeilyn Venäjän Maailman Cup Anapassa käytiin 25.-29.9.2019. Suomalaisittain turnaus meni hienosti – Suomeen saatiin peräti 5 sarjavoittoa, kolme Full Contactista ja kaksi tatamilta.

Järvenpään Kehäkarhujen Erika Rinne, Jenna Puurunen sekä Akseli Saurama iskivät potkunyrkkeilyn Venäjän Maailman Cup (Diamond Cup) voitot Mustanmeren Anapassa. Erika Rinne voitti naisten alle 60-kiloisten (FC) loppuottelussa Venäjän Alina Golubchenkon. Jenna Puurunen voitti naisten 70 kiloisten (FC) välieräottelussa Venäjän Olga Alievan ja loppuottelussa Venäjän Natalia Hasanovan. Akseli Saurama voitti miesten 71 kiloisissa (FC) välieräottelussa Venäjän Danil Chaginin ja loppuottelussa Venäjän Dan Orghianin.

– Akseli Saurama ja Jenna Puurunen palkittiin timantilla sarjavoitoistaan kilpailuiden Gaalassa, kertoi Juha Saurama.

Akseli, Jenna ja Erika ovat kaikki edustamassa Suomea tulevissa Full Contactin MM-kilpailuissa Antalyassa.

Espoon Kehähaiden Tino Saarikangas (joka niin ikään lähtee edustaman Suomea MM-kisoihin) ja NHB Iisalmen Kalle Ålander saivat pronssia Venäjän Maailman Cupista. Saarikangas hävisi 67 kiloisten (FC) välieräottelussa Kazahstanin Nursultan Hsatonoville. Ålander voitti nuorten (17-18 -vuotiaat) 71 kiloisissa (FC) ensimmäisellä kierroksella Abhasian David Arshaban mutta hävisi välieräottelussa Venäjän Timur Arslanoville.

Tatamipuolella nähtiin myös suomalaismenestystä, kun Rasbudon Rufus Kesti iski kahteen sarjavoittoon. Lauantaina Rufus otteli Light Contact -69kg sarjassa, hävisi ensimmäinen matsi yhden pisten erolla. Sunnuntaina olivuorossa sarja Pointfight -63kg (Rufuksen oma painoluokka). Hän voitti kaikki 3 matsiaan täysillä pisteillä.Pointfight -74kg sarjassa Rufus ylsi myös voittoon, kukistamalla vastustajansa 12-2. Grand Champion – sarjan Rufus jätti väliin, sillä hän valmistautuu taekwondon EM-kisoihin.

TULOKSET

-60kg FC loppuottelu
Erika Rinne Järvenpään Kehäkarhut Jäkk vs Alina Golubchenko RUS, 3-0
Erikalle kultaa

-70kg FC välieräottelu
Jenna Puurunen Jäkk vs Olga Alieva RUS, 3-0
-70kg FC loppuottelu
Jenna Puurunen Jäkk vs Natalia Hasanova RUS, kesk. 3. erä.
Jennalle kultaa

-71kg FC välieräottelu
Akseli Saurama vs Danil Chagin RUS, 3-0
-71kg FC loppuottelu
Akseli Saurama Jäkk vs Dan Orghianin RUS, 3-0
Akselille kultaa

-67kg FC välierä
Nursultan Hsatonov vs Tino Saarikangas Espoon Kehähait EKH, 3-0
Tino pronssille

-71kg FC nuoret (17-18 vuotiaat,) 1. kierros
Kalle Ålander Iisalmen NHB vs David Arshaban Abhasia, luov.
-71kg FC nuoret välieräottelu
Timur Arslanov RUS vs Kalle Ålander NHB Iisalmi, kesk. 1. erä
Kallelle pronssia