Suomelle kolme mitalia potkunyrkkeilyn Full Contactin ja Light Contactin EM-kisoista!

Suomen joukkue saavutti kolme pronssimitalia eilen sunnuntaina päättyneissä potkunyrkkeilyn kansainvälisen kattojärjestön WAKO:n järjestämissä EM-kilpailuissa Slovenian Mariborissa.

Suomalaisista pronssille taistelivat Tino Saarikangas (Espoon Kehähait, full contact -67 kg), Akseli Saurama (Järvenpään Kehäkarhut, full contact -71kg) ja Antti Rintanen (Järvenpään Kehäkarhut, light contact -79 kg).

Kaikki suomalaismitalistit voittivat vakuuttavien esitysten jälkeen ensimmäiset kaksi otteluaan, mutta joutuivat taipumaan välierissä sarjansa tuleville euroopanmestareille. Kisojen neljäs suomalaisottelija, Erika Rinne (Järvenpään Kehäkarhut, full contact -60 kg) voitti avaustottelunsa, mutta hävisi puolivälierissä niin ikään sarjansa tulevalle euroopanmestarille. Rinne palkittiin kisoissa kuitenkin sarjansa tämän vuoden maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta, joten kenenkään suomalaisottelijoista ei tarvinnut lähteä kotiin tyhjin käsin.

Suomen joukkueesee kuuluivat ottelijoiden lisäksi hienosta tuloksesta vastanneet valmentajat Juha Saurama ja Jukka Saarinen, tuomarina kisoissa erinomaista palautetta kerännyt Jussi Maula, sekä kilpailujen valvojana koko kisojen toteutuksessa mukana ollut Sami Savo.

Tulokset kokonaisuudessaan:

Full Contact naiset -60 kg
Erika Rinne FIN – Victoria Linz GER 3-0
Erika Rinne FIN – Thea Therese Naess NOR 1-2

Full Contact miehet -67 kg
Tino Saarikangas FIN – Ervins Malahovskijs LAT 3-0
Tino Saarikangas FIN – Enzo Maggi 3-0
Tino Saarikangas FIN – Iurii Fedorov RUS 0-3

Full Contact miehet -71 kg
Akseli Saurama – Stanislav Danichev UKR 2-1
Akseli Saurama – Denis Dani 3-0
Akseli Saurama – Iurii Konikov 0-3

Light Contact miehet -79 kg
Antti Rintanen FIN – Tomislav Cukor CRO 3-0
Antti Rintanen FIN – Dean Vukancic SLO 3-0
Antti Rintanen FIN – Simone Barbiere ITA 0-3