Jenna Puuruselle MM-kultaa

Suomen maajoukkue korjasi upean potin Antalyassa tällä viikolla käydyissä Full Contactin MM-kilpailuissa, kun Suomeen saatiin kultaa, hopeaa ja pronssia. Jenna Puurunen otteli alle 65kg sarjan kultaa, Akseli Saurama alle 71kg sarjan hopeaa ja Erika Rinne alle 60kg sarjan pronssia. Lisäksi Suomen maajoukkueen vastuuvalmentaja Juha Saurama palkittiin koko kisojen parhaana valmentajana.

Turkin Antalyassa käytiin tällä viikolla potkunyrkkeilyn MM-kilpailut, jossa Suomea täykontaktiottelumuodossa edusti neljä ottelijaa:
Jenna Puurunen (-65kg)
Erika Rinne (-60kg)
Akseli Saurama (-71kg)
Tino Saarikangas (-67kg).

Jenna Puurunen (Järvenpään Kehäkarhut) voitti alle 65-kiloisten sarjassa avauskierroksella Kazahstanin Zhazira Shazhirovan 3-0 taktisesti kypsällä ottelulla. Välierissä Jenna otti myös selkeän 3-0 voiton Turkin Busra Demirayakin halliten ottelua kurinalaisesti, antamatta turkkilaisen loppukirin vaikuttaa enää tulokseen. Finaalissa, joka käytiin perjantain hienossa gala-tapahtumassa, vastaan asettui saksalainen Natalie Zimmermann. Puurunen ei hävinnyt erääkään kisojen aikana, myöskään finaalissa. Jenna otti selvän 3-0 voiton Zimmermannista ja saavutti täysin ansaitusti MM-kilpailujen kirkkaimman mitalin. Paljon onnea maailmanmestarille!

Akseli Saurama (Järvenpään Kehäkarhut) otteli peräti viisi ottelua alle 71-kiloisten todella kovatasoisessa sarjassa. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Irakin Salam Abdulrihe kaikin tuomariäänin ja seuraavaksi Puolan Jakub Pokusa myös 3-0. Isäntämaan Nazim Celik tarjosi seuraavassa ottelussa kovan vastuksen, mutta voitto Akselille 2-1. Välierissä kaatui Tanskan erittäin kovan tason ottelija Nickolaj Christensen 3-0. Lauantain aamupäivällä käydyssä finaalissa Akseli koki kuitenkin erittäin niukan 2-1 tappion Venäjän Juri Konikoville. Onnea Akselille todella hienosta turnauksesta sekä hopeasta mitalista!

Erika Rinne (Järvenpään Kehäkarhut) kukisti ensimmäisessä ottelussaan Slovakian Lucia Cmarovan selkein 3-0 lukemin. Seinä nousi pystyyn kuitenkin välierissä, kun Venäjää edustava Natalia Pankova voitti 3-0. Pankova lopulta etenikin sarjassa maailmanmestaruuteen asti. Tällä kertaa Erikalle pronssia, onnea siitä!

Tino Saarikangas (Espoon Kehähait) aloitti MM-urakan lupaavasti voittamalla turkin Tanju Karadagin 3-0. Kuitenkin, jo heti seuraavalla kierroksella vastaan tuli hallitseva maailmanmestari, Kazahstanin Nursultan Khassanov. Tino koki todella niukan 2-1 tappion kazahstanilaiselle, joka sitten lopulta vei nimiinsä sarjan maailmanmestaruuden. Tinon sijoitus 5.-8.

Ottelijoiden lisäksi tunnustusta sai myös Suomen maajoukkueen vastuuvalmentaja Juha Saurama, joka palkittiin kisojen parhaana valmentajana. Jenna Puurunen, Akseli Saurama sekä Erika Rinne ovat kaikki Juha Sauraman henkilökohtaisia valmennettavia.

Suomen joukkuuseen kuuluivat edellämainittujen lisäksi myös toinen valmentaja Jukka Saarinen sekä joukkueenjohtaja Petteri Maunu. Lisäksi, kisoissa oli kaksi suomalaistuomaria – Sami Savo ja Teemu Tietäväinen.

TULOKSET

FC-60 Erika Rinne FIN vs Lucia Cmarova SVK 3-0
FC-60 Natalia Pankova RUS vs Erika Rinne FIN 3-0
Erikalle PRONSSIA

FC-65 Jenna Puurunen FIN vs Zhazira Shazhirova KAZ 3-0
FC-65 Jenna Puurunen FIN vs Busra Demirayak TUR 3-0
FC-65 Jenna Puurunen FIN vs Natalie Zimmerman GER 3-0
Jennalle KULTAA

FC-67 Tino Saarikangas FIN vs Tanju Karadag TUR 3-0
FC-67 Nursultan Khassanov KAZ vs Tino Saarikangas FIN 2-1
Tinon sijoitus 5.-8.

FC-71 Akseli Saurama FIN vs Salam Abdulridhe IRQ 3-0
FC-71 Akseli Saurama FIN vs Jakub Pokusa POL 3-0
FC-71 Akseli Saurama FIN vs Nazim Celik TUR 2-1
FC-71 Akseli Saurama FIN vs Nickolaj Christensen DEN 3-0
FC-71 Iurii Konikov RUS vs Akseli Saurama FIN 2-1
Akselille HOPEAA