Marraskuussa otellaan ammattilaisten MM-titteleistä Järvenpäässä

7.11.2020 Järvenpään Kehäkarhujen järjestämässä Ring Night 2 -tapahtumassa kehään nousee hallitsevia potkunyrkkeilyn maailmanmestareita.

Hallitseva amatöörien maailmanmestari Jenna Puurunen (JäKK) kohtaa marraskuussa kotikehässään saksalaisen Julia Irmenin (FC -65 kg). Kyseessä on avoimen MM-tittelin ammattilaisottelu. Niin ikään järvenpääläinen Akseli Saurama haastaa hallitsevan ammattilaisten maailmanmestarin Gregor Stracanekin Sloveniasta (FC -71,8 kg). Ohessa urheilijaesittelyt sekä Jennan ja Akselin ajatuksia tulevasta otteluillasta.

Jenna Puurunen (synt. -94)

Jenna on aloittanut potkunyrkkeilyn ja nyrkkeilyn Järvenpään Kehäkarhujen salilla 10-vuotiaana. Potkunyrkkeilyssä kilpailemiseen Jenna siirtyi kuusi vuotta sitten, ja vuonna 2014 irtosi jo EM-hopeaa ja vuotta myöhemmin MM-pronssia. Nykyisen hallitsevan maailmanmestarin tavoitteissa on maailmanmestaruustittelin puolustamisen lisäksi saavuttaa euroopanmestaruus.

Ring Night 2:sta Jenna odottaa viime kerran perusteella hienoa, jännityksen täyteistä iltaa.

Julia Irmen (synt. -84)

Julia Irmen aloitti kamppailulajit vasta 16-vuotiaana, vuonna 2001, potkunyrkkeilyllä. 11-kertaisella potkunyrkkeilyn Saksan mestarilla on useampia maailmanmestaruuksia vuosilta 2009-2014, sekä amatöörinä että ammattilaisena.

Akseli Saurama (synt. -98)

Akseli on aloittanut potkunyrkkeilyn harjoittelun jo 4-5-vuotiaana, ja ensimmäisiin virallisiin potkunyrkkeilykilpailuihin hän osallistui vuonna 2013. Akselilla on aikuisten EM-pronssi vuodelta 2018 ja MM-hopea vuodelta 2019. Tulevaisuuden tavoitteissa on saavuttaa potkunyrkkeilyssä amatöörien EM- ja MM-kulta. Viime vuonna maailmanmestaruus oli jo lähellä, mikä on antanut lisää kipinää tavoitteelle.

Akseli odottaa Ring Night 2:lta spektaakkelimaista showta ja mahtavaa yleisöä. Viime vuoden illassa hänen mielestään parasta oli se, että sai otella kotiyleisön edessä kaikkien tuttujen nähden, sillä tutut kannustusäänet antavat ottelijalle lisäenergiaa.

Gregor Stracanek (synt. -81)

Slovenialainen Gregor Stracanek aloitti kamppailulajit karatella 8-vuotiaana. Potkunyrkkeilyn 12-kertainen Slovenian mestari ja vuoden 2013 EM-pronssimitalisti on otellut viime vuodet ammattilaisena. Ammattilaisten MM-titteliä hallussa pitävä Gregor harjoittelee Sloveniassa moninkertaisen maailmanmestarin Tomaž Baradan valmennuksessa.

Luvassa on siis erittäin kova ilta, jota kannattaa tulla seuraamaan paikan päälle kauempaakin. Jo vahvistettujen MM-titteliotteluiden lisäksi iltaan saatetaan saada vielä muita ammattilaisotteluita. Päivällä 7.11. järjestetään Järvenpäässä TOPTEN-tatamiturnaus.

Ring Night 2:n organisoinnista vastaa Juha Saurama Järvenpään Kehäkarhuista.